Mobilizarea parțială se aplică rușilor cu experiență militară, a afirmat ministrul apărării, Serghei Șoigu, în total 300.000 de rezerviști. Șoigu a mai spus că Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

Noii rezerviști „vor trece printr-un program de instrucție militară înainte de a fi trimiși” în Ucraina a declarat Șoigu miercuri, după anunțul lui Vladimir Putin cu privire la instituirea mobilizării parțiale.

Cei care au servit, au o specialitate militară și experiență militară sunt supuși mobilizării. Ei reprezintă 1% din resursa totală de mobilizare”, a susținut Serghei Șoigu, care a ținut apoi să se laude că Rusia „are o resursă de mobilizare uriașă”.

Nu vor fi mobilizați studenții sau foștii recruți ai armatei ruse.

Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”, a mai precizat Șoigu, potrivit B1TV.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care oamenii săi puși la conducere au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Liderul de la Kremlin a acuzat Ucraina că a recurs la mercenari străini, armata ucraineană că s-a antrenat cu NATO și întreg Occidentul că șantajează cu armele nucleare.

Ați văzut barbarismul neonaziștilor”, a mai spus Vladimir Putin, în condițiile în care atrocitățile comise tocmai de oamenii lui în Ucraina au șocat întreaga lume civilizată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *