Rectificarea bugetară va avea loc în august și se preconizează o economie
Rectificarea bugetară va avea loc în august și se preconizează o economie

Rectificarea bugetară va avea loc în august și se preconizează o economie de 20% în bugetul ststului. Vicepremierul Kelemen Hunor spune că este vizată mai ales zona bunurilor și a serviciilor.

Rectificarea bugetară va avea loc „undeva la începutul lunii august”. „Veți vedea o restrângere a cheltuielilor în zona bunuri și servicii cu vreo 20% din start”, a spus Kelemen Hunor marți seara, la B1TV.

„Veți vedea, am început discuțiile, se pregătește rectificarea, va fi în august, undeva la începutul lunii august, și veți avea și această știre când vom ajunge acolo, se va reduce cheltuiala statului” a adăugat vicepremierul .

Kelemen Hunor a vorbit și despre dimensiunea aparatului bugetar. Demnitarul a recunoscut că există în continuare categorii de angajați care sunt prost plătite.

„Noi deja am oprit angajările până anul viitor, deci nu vor fi angajări. Din ceea ce văd eu, sunt zone care sunt prost plătite în continuare, cultura, educația, inclusiv cercetarea, vorbesc de ministere, de zona centrală și nu numai, și sunt zone subpopulate, se vede acum cum migrează oamenii dintr-un minister într-un alt minister și nu atragem de pe piață oameni specialiști pentru PNRR, pentru programele operaționale din perioada de programare care începe anul viitor”, a adăugat el.

„Este în lucru deja și salarizarea unitară, fiindcă aici, iarăși, trebuie să spunem foarte clar că sunt anumite sectoare unde, dacă pe termen lung nu reușim să rezolvăm ceva, vom avea probleme, și asta e educația. Tot timpul dau acest exemplu. Nu se poate să nu investești în educație, să nu investești în profesori, să nu investești în infrastructură mult mai mult decât am făcut până acum. Din acest punct de vedere, și banii care vor fi colectați trebuie să meargă la educație, o parte, și într-o sumă foarte mare, într-un procent mult mai mare decât până acum”, a mai spus președintele UDMR, care a vorbit pe B1 TV și despre modificările fiscale, și despre iarna viitoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *