Image default
Actualitate

Florin Cîțu: „Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din 2020”

Florin Cîțu a anunțat că Executivul  a aprobat, în şedinţa de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020, care majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior.

La rectificarea aprobată luni a fost avută în vedere o contracţie economică de 4,2%.

Florin Cîțu: Guvernul a aprobat a treia rectificare bugetară din 2020

În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat”, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Palatul Victoria, într-un briefing de presă după şedinţa Executivului.

Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate la valoarea de 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB, din care 298,3 miliarde de lei (28,4% din PIB) venituri din economie şi 39,5 miliarde de lei (3,8% din PIB) fonduri externe nerambursabile.

 

Related posts

Florin Cîțu: PNL a scăzut taxele și impozitele și nu le va mai crește

Constantinescu Gabriel

Florin Cîțu promite: Mediul de afaceri va avea cea mai mare predictabilitate, nu vom umbla la Codul fiscal, nu vom umbla la taxe

Andrada Ionescu

Data la care școlile se redeschid, confirmată de premierul Florin Cîțu. Și-ar dori să redeschidă atunci toată economia, dar mai sunt două condiții de îndeplinit

Constantinescu Gabriel

Florin Cîțu afirmă că industria românească a trecut „pe plus” în ciuda coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Kelemen Hunor: Nu putem pierde o generație întreagă. În 8 februarie sper să deschidem școlile

Andrada Ionescu

Angajații care au lucrat de acasă primesc bani de la Guvern. Despre ce sumă este vorba și care sunt condițiile

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment