Image default
Actualitate

Klaus Iohannis, despre cum vor fi vaccinați românii: La locul de muncă, centre fixe și mobile sau „drive-through”

Președintele Klaus Iohannis a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”. De asemenea,Klaus Iohannis a subliniat că este nevoie de o campanie de informare, de combatere a informațiilor false și a ținut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, potrivit Digi 24.

Pandemia de COVID-19 ne-a modificat tuturor radical viețile, a afectat global starea de sănătate a oamenilor și capacitatea de funcționare a economiilor. Limitarea efectelor acestei pandemii este o prioritate zero pentru toate guvernele lumii, iar cercetătorii încearcă să ne ofere cât mai repede soluția pentru ieșirea din această criză. Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală.

La începutul pandemiei a existat foarte multă incertitudine, au fost foarte multe necunoscute, care au transformat lupta cu virusul SARS-COV-2 într-o veritabilă cursă pe care am dus-o împotriva unui adversar redutabil. Însă acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre vaccin

„Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluția pandemiei la noi în țară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare.

La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID.

De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor.

Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.

Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2”, a mai spus președintele.

 

Related posts

Coronavirusul persistă în sistemul digestiv al pacienților chiar și după vindecare, arată un studiu al medicilor chinezi. Care este soluția

Constantinescu Gabriel

Ludovic Orban cere poliției să reducă numărul amenzilor pentru încălcarea ordonanțelor militare

Constantinescu Gabriel

Pensiile pot crește cu 10%, a explicat Florin Cîțu. Ministrul finanțelor și-a prezentat argumentele

Ludovic Orban spune că miniştrii, secretarii de stat sau funcţionarii nu au prioritate la vaccinare

Andrada Ionescu

Marcel Ciolacu a dezvăluit cine l-a fotografiat fără mască la restaurantul din Buzău, alături de 10 persoane

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis anunță: „Din 8 februarie se deschid majoritatea școlilor”

Andrada Ionescu

Leave a Comment