Recuperarea orelor elevilor care nu au avut posibilitatea să facă școală
Recuperarea orelor elevilor care nu au avut posibilitatea să facă școală

Recuperarea orelor elevilor care nu au avut posibilitatea să facă școala online va costa 30 de milioane de euro, sumă pe care Guvernul a alocat-o pentru plata profesorilor, a declarat ministrul educației, Sorin Câmpeanu.

Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, în acest al doilea semestru al anului școlar, se alocă suma de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale. În perioada următoare urmează să fie stabilit grupul țintă de elevi care să participe la aceste ore. Recuperarea îi va cuprinde pe elevii care nu au avut acces la internet sau la dispozitivele necesare ori care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

„Suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV.

Ministrul Educației a precizat că va emite un Ordin de Ministru cu toate detaliile necesare despre constituirea grupului ţintă și recuperarea orelor elevilor.

Grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT, de asemenea vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

 

Când se suspendă activitatea școlară

Ministrul Educației a explicat că se vor suspenda orele fizice într-o clasă și se va trece la sistemul online dacă vor apărea două cazuri de coronavirus. De asemenea, la două cazuri de infectare în rândul profesorilor dintr-o școală, activitatea în respectiva unitate de învățământ va fi suspendată două săptămâni.

Regulile de distanțare vor fi adaptate la specificul și realitățile școlii românești și nu numai școlii românești. (…) 90% din școlile din România au bănci de doi elevi. Dacă sunt bănci de doi elevi, vor sta doi elevi în bancă. Accentul se pune pe portul măștii, este o condiție determinantă. De asemenea, pe o altă măsură simplă, ce ține de aerisirea-ventilația spațiilor închise, sălilor de clasă”, a mai spus ministrul Educației.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *