Scandalul facturilor de curent. Virgil Popescu, ministrul Energiei. explicații
Scandalul facturilor de curent. Virgil Popescu, ministrul Energiei. explicații

Scandalul facturilor de curent. Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat cum furnizorii de energie își umfla facturile pe spatele consumatorilor, care ajung să plătească sume mult mai mari de bani decât datorează. Facturile din luna ianuarie au venit mărite, iar mulți pun acest lucru pe seama trecerii la tarifele universale, în cazul în care consumatorul nu a optat pentru o ofertă de piață concurențială.

Virgil Popescu a vorbit despre umflarea facturilor la curent prin practica consumului estimat.

Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă pe care l-am pățit eu, pe care l-am văzut și pe alte facturi. Există anumiți furnizori care au și distribuție, care am văzut ca trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare, practic iau niște bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de banii oamenilor. Îi rog pe cei de la ANRE și pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenți, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Mi se pare că este o înșelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică” a declarat Virgilo Popescu la B1TV.

Scandalul facturilor de curent. Întrebat cum ar putea fi corectată această practică, ministrul Virgil Popescu a explicat că Autoritatea pentru protectia Consumatorilor și Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei pot aplica amenzi, iar legea poate fi schimbată, astfel încât să interzică estimările abuzive de consum de energie electrică.

Poate fi și o chestiune de intervenție a ministerului mai brutală în legislație, în așa fel încât să-i obligăm să nu mai factureze estimaturi. Să trecem în lege cuvânt cu cuvânt acest lucru, să nu mai treacă estimaturi care sunt mai mari decât consumurile din perioadele precedente similare. Este o practică înșelătoare, ANPC-ul poate să intervină, dar și ANRE-ul poate să intervină și să dea amendă la niveluol cifrei de afaceri pentru că încalcă reglementarea”, a spus ministrul Energiei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *