Refacerea USL este dorința premierului Florin Cîțu, susține fostul ministru al justiției Stelian Ion, care a tras această concluzie după demiterea secretarilor de stat USR-PLUS de miercuri seara.

Fostul ministru al justiției din partea USR-PLUS, care a demisionat în bloc cu colegii săi provocând criza în coaliția de guvernare, consideră că decizia de demitere a secretarilor de stat luată de premier arată dorința acestuia de a reface USL, a spus el la B1TV.

„Vom vedea dacă se confirmă, am întrebat colegii din ministerul Justiției să confirme, aștept răspunsul. Ar fi un semnal clar din partea lui Florin Cîțu că vrea să refacă USL-ul. Până la urmă, indiferent ce înțelegeri sunt la un moment dat într-o coaliție nimeni nu are guvernarea pe persoană fizică. Este în jocul democrației să mergi în fața Parlamentului să consfințești încrederea.

Nu ai venit cu mandat de la Moș Crăciun, ai venit cu mandat din partea Parlamentului care la rândul lui a fost votat de cetățeni”, a spus Stelian Ion.

Stelian Ion l-a criticat dur pe premier pentru că “s-a agățat de putere”:

„A te agăța și a te lega cu lanțuri de ușa Palatului Victoria este un gest profund neconstituțional, arată clar o nerespectare a celor mai elementare reguli, un dispreț total față de Constituție și dacă ne uităm în urmă putem vedea un tipar. Unii oameni au înclinație mai mare spre nerespectarea legii. Dacă lucrurile acestea în parcursul profesional se repetă e o mare problemă. Această chestiune se tot repetă.

Mai grav decât să se certe două partide, este să încalci cu bună știință Constituția unei țări”, a mai spus Stelian Ion.

Toți secretarii de stat USR-PLUS au fost demiși miercuri de Florin Cîțu, urmând ca joi să fie eliberați prefecții și subprefecții.

Leave a comment

Lasă un răspuns