Referendumurile din zonele ocupate de Rusia, sau mai bine zis pseudo-referendumurile, sunt recunoscute oficial de Coreea de Nord. Este prima țară din lume care face acest lucru, după votul de blam la nivel internațional lansat după organizarea falselor consultări populare în autoproclamatele Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk și pe teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina.

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a susținut rezultatele „referendumurilor privind aderarea la Rusia”, informează Agenția Centrală de Știri din Coreea, relatează B1TV.

Arătăm respect față de voința locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie, care aspirau să devină parte a Rusiei și sprijinim poziția guvernului rus privind acceptarea regiunilor de mai sus în componența sa”, a declarat reprezentatul MAE.

Coreea de Nord a fost singura țară care a susținut rezultatele „referendumurilor privind aderarea la Rusia”. Organizația Națiunilor Unite, Statele Unite și multe țări ale UE s-au opus anexării teritoriilor ucrainene.

Pe de altă parte, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată, a anunţat marţi, 4 octombrie, armata sud-coreeană. Tirul acestei rachete, care se înscrie într-o campanie intensivă de teste lansate de Phenian, a avut loc în „est”, a indicat înaltul comandament al armatei sud-coreene într-un comunicat, fără alte detalii. Paza de coastă japoneză a confirmat, de asemenea, lansarea unei rachete nord-coreene.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *