Cablurile și conductele submarine din Marea Nordului sunt protejate
Cablurile și conductele submarine din Marea Nordului sunt protejate

Cablurile și conductele submarine din Marea Nordului sunt protejate de o navă a Marinei Regale Britanice, care a sporit supravegherea în zonă după cele patru explozii care au distrus porțiuni din conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Sunt lansate acuzații de explozii provocate, pentru care Rusia și Sua se acuză reciproc.

Ministerul Apărării a declarat că o fregată navală se află în Marea Nordului, lucrând cu marina norvegiană „pentru a-i asigura pe cei care lucrează în apropierea conductelor de gaz”, transmite abcnews, citat de B1TV.

Anunțul a venit după o întâlnire a grupului Joint Expeditionary Force al națiunilor din nordul Europei. Forța reunește trupe din 10 țări, inclusiv națiunile baltice și nordice.

Ministerul britanic al apărării a declarat că „grupul a condamnat atacurile flagrante împotriva infrastructurii civile”.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a mai spus că Marea Britanie va achiziționa două nave specializate pentru a proteja cablurile și țevile submarine, prima „navă de cercetare multi-rol pentru războiul pe fundul mării” operațională până la sfârșitul anului viitor.

Exploziile submarine care au deteriorat conductele Nord Stream 1 și 2 săptămâna trecută au dus la scurgeri uriașe de metan. Anchetatorii nordici au spus că exploziile au implicat câteva sute de kilograme de explozibili.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Occidentul că a sabotat conductele construite de Rusia, acuzație negata vehement de Statele Unite și aliații săi.

Marea Britanie a contribuit major la ajutorul militar acordat Ucrainei. Wallace a spus că Marea Britanie va antrena încă 20.000 până la 30.000 de militari ucraineni în Regatul Unit, în plus față de cei 10.000 pe care i-a antrenat în acest an.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *