klaus iohannis
klaus iohannis

Refugiații care au intrat în România au atins cifra de jumătate de milion de persoane, dar, dintre aceștia, cam 80.000 au ales să rămână la noi în țară, restul plecând în vestul Europei, arată datele Ministerului Afacerilor Externe.

Până joi, 17 martie, 500.000 de refugiați au intrat în țara noastră, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Avem deja aproape 500.000 de refugiaţi (n.r. – din Ucraina) care au intrat în România, în jur de 80.000 care au rămas pe teritoriul României în acest moment.

Efortul autorităţilor, împreună cu societatea civilă, împreună cu ONG- urile, împreună cu cetăţenii români, care cu multă empatie au sprijinit tot acest efort, dă rezultate, deci am reuşit până acum să gestionăm acest val de refugiaţi”, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, la Digi24.

Eforturile României legate de ajutoarele umanitare nu au trecut neobservate de comunitatea internațională.

În continuare primesc foarte multe telefoane şi aprecieri din partea omologilor noştri, inclusiv la vizitele pe care preşedintele României le-a avut din partea unor omologi, astăzi am avut de exemplu prim-ministrul Spaniei, preşedintele Estoniei, ceva mai devreme, săptămâna aceasta, preşedintele Bulgariei.

Toţi exprimă apreciere pentru efortul României, pentru modul în care am reuşit până acum să gestionăm această situaţie”, a menţionat Aurescu.

Klaus Iohannis, despre refugiații care au intrat în România: „România va primi atâția refugiați câți vin”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, în timpul vizitei de la Chișinău, că România va primi toți cetățenii ucraineni care fug de ororile războiului și caută refugiu pe teritoriu românesc.

„România va primi atâția refugiați câți vin. Nu am de gând să refuz nicio ucraineancă și niciun ucrainean care caută refugiu la noi. Cei care caută refugiu în Moldova și aici capacitatea este depășită vor fi toți primiți în România.

Nu intenționăm să aducem în discuție un număr sau o cotă. Este vorba despre valori în care credem, refugiații trebuie ajutați. Câți vin atâția vor fi primiți și vor primi asistența care li se cuvine. Este minim minimorum cât putem să facem pentru ucraineni în această perioadă extrem de dificilă”, a declarat Iohannis.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *