Moralul soldaților ruși este scăzut iar armata nu mai înaintează în Ucraina
Moralul soldaților ruși este scăzut iar armata nu mai înaintează în Ucraina

Moralul soldaților ruși este scăzut iar armata nu mai înaintează în Ucraina, spun oficiali din Departamentul Apărării al SUA. Nu au fost pregătiți pentru asta, atrag atenția militarii americani.

În mod clar nu erau pregătiți să fie în situația în care sunt după trei săptămâni (de invazie) – practic, blocați în țară pe multiple axe, chinuindu-se să se alimenteze și să își hrănească trupele, și să le furnizeze arme și muniție, întâlnind o rezistență ucraineană foarte hotărâtă”, a declarat, marți, un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului, citat de BBC și preluat de B1TV.

Forțele militare ale Federației Ruse au înregistrat un succes recent, când au capturat localitatea Izyum din estul Ucrainei, însă Pentagonul consideră că în anumite unități moralul militarilor ruși este scăzut, marcat de o conducere slabă și de lipsa de informații.

Potrivit oficialului american, trupele invadatoare au discutat despre reaprovizionare și resurse, un semn că sunt îngrijorate de cât vor putea să reziste, însă deocamdată nu au adus forțe sau resurse suplimentare.

Cu tot mai multe victime în rândul populației civile din Ucraina, președintele american Joe Biden a avut o schimbare de ton și l-a numit „criminal de război” pe omologul său rus, Vladimir Putin. Anterior, liderul SUA evitase să catalogheze atrocitățile drept „crime de război”, invocând anchetele internaționale care sunt în desfășurare.

Consider că este un criminal de război”, a declarat președintele Joe Biden la Casa Albă, miercuri, după discursul istoric pe care l-a susținut liderul ucrainean Volodimir Zelenski în fața congresului SUA, când a acuzat Federația Rusă că a pornit o ofensivă brutală împotriva valorilor umane de bază.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *