Reîmpărțirea ministerelor va avea loc imediat după alegerile din PNL, spune secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, care este convins de refacerea coaliției cu USR. Însă, pentru că aceștia au fost de vină pentru criza politică care a culminat cu depunerea demisiilor, ar trebuie să mai cedeze din ministere la viitoarele negocieri, consideră acesta.

După congresele PNL și USR PLUS, partidele se vor așeza din nou la masa negocierilor pentru refacerea coaliției, consideră Robert Sighiartău. Nici gând ca liberalii să renunțe la Flori Cîțu, așa cum cere USR PLUS, iar după cele două congrese se vor relua de la zero discuțiile privind împărțirea ministerelor, a mai spus Sighiartău, aflat de partea lui Florin Cîțu în competiția internă pentru fotoliul de președinte al PNL.

Cei de la USR PLUS trebuie să știe că după Congres vom începe discuțiile de la zero, în ce privește configurația guvernului. USR PLUS să-și asume că este principalul vinovat și că e necesar să renegociem ministerele. Ei au ieșit de la guvern” a spus Sighiartău.

Reîmpărțirea ministerelor. Liberalii au fost „extrem de nemulțumiți de modul în care s-au negociat ministerele după alegerile parlamentare” și că aceștia au „oameni mult mai bine pregătiți și mai eficienți decât are USR PLUS” a adăugat reprezentantul PNL.

Sigur, ne dorim să guvernăm în aceeași formulă cu USR PLUS și UDMR pentru că ne interesează să aplicăm programele pe care ne-am angajat că le vom implementa, și va exista o împăcare, dar USR PLUS trebuie să-și reconsidere poziția. Pentru că abordarea lor nu mă deranjează doar pe mine, îi deranjează pe liberali și pe toți românii”, a continuat secretarul general al PNL.

Sighiartău a catalogat apoi decizia liderilor USR PLUS privind retragerea de la guvernare ca fiind una „copilărească”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *