Alexandru Pânișoara, membru al PNL Sector 1, a depus în instanță o contestație împotriva deciziilor Biroului Permanent Național al PNL în care Florin Cîțu a primit derogarea de la condiția vechimii pentru a candida și cea prin care i-a fost admisă candidatura, relatează ziare.com.

Într-un mesaj pe Facebook, Pânișoara afirmă că nu a fost influențat de nimeni pentru a merge în instanță, ci a luat decizia pentru că nu mai poate tolera „nelegiuirile care se fac la orice nivel”.

„Nu am acționat la comanda cuiva, ci din propria convingere, din asumare, chiar dacă mi s-a spus de ce te bagi? Sunt lupte grele, o să vezi ce o să pățești. (…) Nu pot să tolerez, să mai tolerez, nelegiuirile care se fac la orice nivel, cu toate riscurile. Nu sunt contestatar de meserie, contest acolo unde sunt, în opinia mea, încălcate principii și valori”, spune liberalul.

El precizează că nu îi cunoaște pe niciunul din cei doi candidați la șefia PNL și demersul său nu are legătură cu alegerile interne din partid.

„Nu-l cunosc pe Florin Cîțu și nici pe Orban, nu are legătură cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauționează abateri de la legi și regulamente”, completează Pânișoara. Potrivit statutului PNL, vechimea necesară pentru a candida la funcţia de preşedinte al PNL este 5 ani, iar Florin Cîţu nu avea această vechime în momentul depunerii candidaturii.

Alegerile pentru șefia PNL, la care candidează Ludovic Orban și Florin Cîțu, sunt programate pentru 25 septembrie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *