Reorganizarea Primăriei sectorului 2
Reorganizarea Primăriei sectorului 2 a iscat scandal între primarul USR Radu Mihaiu și consilierii locali PNL.
„Încrederea se câştigă greu şi se pierde uşor. PNL a ieșit la miez de noapte cu un comunicat de presă care critică și anunță că nu va vota proiectul de reorganizare asupra căruia agreasem. Se împotrivesc unei reorganizări de care știau de luni bune, la care au contribuit și pe care își dăduseră acceptul încă din luna mai. Nu mai târziu de acum o săptămână, în şedinţa de coaliţie, PNL dădea asigurări că votează proiectul de reorganizare”, spune primarul sectorului 2.
Radu Mihaiu consideră că este „regretabil că PNL a decis să comunice cu partenerii din coaliţie prin intermediul presei.”
„La această reorganizare nu voi renunța. Structura anchilozată a Primăriei Sectorului 2 are nevoie de o revigorare. Nu se poate să păstrezi aceleași fluxuri de lucru și să te aștepți la rezultate diferite. Asta e definiția nebuniei. O nebunie pe care PNL o validează acum pentru jocurile lor politice. (…) Aveam așteptări mai mari de la PNL, sper să-şi revină repede”, a conchis Mihaiu.

Reacția PNL sector 2 față de reorganizarea Primăriei sectorului 2

Consilierii locali PNL Sector 2 au anunțat că nu vor vota noua organigramă a Primăriei sectorului 2, propusă de primarul USR Radu Mihaiu.
Motivele care stau la baza acestei decizii sunt următoarele:
• suprapuneri de atribuții;
• control direct prin cabinetul Primarului asupra capitalului și patrimoniului instituțiilor subordonate;
• lacune de repartizare organizațională;
• confuzie creată prin denumirile noilor entități interne.
„Astăzi, în ședința Biroului Politic al PNL sector 2, conform statutului partidului, consilierii locali liberali au cerut mandat politic pentru votarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, care va avea loc joi, 22 iulie, ora 16.00.
Principalul punct de discuție a fost propunerea privind noua Organigramă, Statul de funcții, Regulamentul de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate al Primarului sectorului 2.
Consilierii locali PNL Sector 2 au prezentat o analiză detaliată a noii organigrame. Biroul Politic al PNL Sector 2 a luat decizia, cu vot unanim, ca la ședința de joi, consilierii locali să nu voteze această organigramă”, a anunțat PNL sector 2.

Cum arată noua organigramă

Reorganizarea Primăriei sectorului 2 a fost anunțată, zilele trecute, de Radu Mihaiu.
„Noua structură a reieșit după multe analize și variante de lucru îndelung dezbătute cu fiecare direcție în parte. Am ascultat opiniile tuturor, iar acolo unde au existat argumente solide, am făcut ajustările necesare.
Noua organigramă va pune accent pe temele de actualitate pentru Sectorul 2. Vom avea o Direcție de Utilități Publice și Mediu care va avea sarcina să eficientizeze considerabil gestionarea gunoiului. Vom avea o Direcție de Dezvoltare Urbană și Fonduri Europene care să conducă investițiile de care avem nevoie pentru a schimba fața sectorului. Vom avea și o Direcție de Învățământ și Proiecte Educaționale care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a generațiilor următoare. Pe lângă aceste direcții noi, sunt și multe schimbări în cadrul celor deja existente. Au fost reordonate, redimensionate în funcție de nevoi, iar unele dintre ele au dispărut complet.
Deși noua structură își propune să se ocupe de mai multe sarcini, comasarea atribuțiilor similare a dus la o scădere de 15-20% din numărul total de posturi. Reformarea primăriei nu se oprește aici. Vom reface toate procedurile interne de lucru, simplificând birocrația inutilă și astfel eliberând mai mult timp pentru interacțiunea cu oamenii pe care îi deservim.
S-a lucrat foarte mult la această reorganizare. A fost întoarsă pe toate fețele atât în cadrul majorității, cât și cu oamenii din primărie. Totuși, așteptarea a meritat – sunt încrezător că prin această nouă structură, administrația locală din Sectorul 2 va face un mare pas înainte”, a precizat primarul sectorului 2.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *