Scandalul între PNL și USR izbucnește acolo unde te aștepți mai puțin. Progresiștii contestă planul lui Klaus Iohannis pentru o „România educată”. Senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie a afirmat că „decizia de astăzi de trimiterii a legii către re-examinare din partea Administraţiei Prezidenţiale – dincolo de argumentele superficiale invocate – reprezintă o decizie politică de a ţine captive şcolile în mâinile filialelor politice de judeţ”

Reacția politicianului vine după decizia lui Iohannis de a nu promulga legea care reglementează numirea directorilor în unitățile de învățământ.

„Senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie a afirmat că „decizia de astăzi de trimiterii a legii către re-examinare din partea Administraţiei Prezidenţiale – dincolo de argumentele superficiale invocate – reprezintă o decizie politică de a ţine captive şcolile în mâinile filialelor politice de judeţ” susține Pălărie care aminteșete de momentul în care au fost schimbați 700 de directori de școli.

Iohannis a motivat retrimiterea legii în legislativ pentru că „unele dintre reglementările legii menționate nu îndeplinesc standardele de calitate a legii, fiind lipsite de claritate și previzibilitate, motiv pentru care se impune reexaminarea acesteia de către Parlament.”

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat Raportul prezidențial „România Educată” printr-un memorandum. Documentul are 137 de pagini și este structurat pe șapte capitole. Elaborarea proiectului a durat cinci ani ceea ce a determinat o mulțime de voci să critice inițiativa.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul