Restricții mai severe au fost în discuții la Guvern, dar premierul Florin Cîțu susține că nu le-a acceptat, pentru că „la acest moment România se descurcă foarte bine”. Premierul spune că nu a dat curs solicitărilor epidemiologilor, pentru că estimările erau de 10.000 de infectări pe zi în luna martie, în timp ca acum am ajuns la 5.000. „Realitatea le infirmă de fiecare dată” a explicat șeful guvernului.

Premierul Florin Cîțu a confirmat că Guvernul va prelungi restricțiile de circulație pe timpul nopții devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00. Măsura va fi adoptată oficial în cursul ședinței de miercuri, când va fi prelungită starea de alertă cu încă o lună.

„E cea mai importantă măsură (cea cu prelungirea restricțiilor noaptea). Magazinele rămân deschise până la ora 21.00. Au fost propuneri cu mai multe restricții, nu le-am acceptat, de închidere de mall-uri în weekend… Nu mergem în direcția asta. Eu știu că există mai multe persoane care încearcă să restricționeze. Eu cred că în acest moment România se descurcă foarte bine. O să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, 2,6 milioane, cel puțin 3,1 luna viitoare, deci campania merge foarte bine”, a spus premierul.

Restricții mai severe. Întrebat cum va face diferența acea oră, de la 22.00 la 23.00 în care românii puteau ieși din case, iar de acum nu vor mai putea, premierul a răspuns: „Va face diferența, veți vedea”.

Cîțu a mai zis că e în discuție măsura ca în anumite pensiuni din stațiunile montane să fie redus numărul de camere ce pot fi ocupate.

Răspunzând unei întrebări, premierul a spus că propunerea privind introducerea de noi restricții a venit de la specialiști în epidemiologie, dar „nu suntem de acord în acest moment”.

„Au fost estimări că vor fi 10.000 în luna martie și nu suntem acolo, deci estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a mai spus șeful Guvernului.

„Sunt mai multe propuneri cu diferite restricții, nu le-am acceptat”, a insistat Florin Cîțu.

Reamintim că, potrivit datelor oficiale, în ultima zi România s-a apropiat iar de 5.000 noi cazuri de coronavirus, iar numărul pacienților la ATI a sărit de 1.100.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul