Vlad Voiculescu a publicat informații secrete nume și adrese servicii
Vlad Voiculescu a publicat informații secrete nume și adrese servicii

Vlad Voiculescu a publicat informații secrete. Ministrul sănătății a dat publicității listele cu centrele de vaccinare unde au fost imunizaţi angajaţi militari care urmează să aibă misiuni în străinătate, din dorința de a fi transparent. Sunt însă nume și adrese legate de serviciile de informații din România, iar asta „nu este normal” spune ministrul de interne, Lucian Bode.

Din dorinţa de a fi „transparent”, Voiculescu a publicat listele cu centrele de vaccinare unde au fost imunizaţi angajaţi militari care urmează să aiba misiuni în strănătate, astfel că a pus în pericol siguranța națională, relatează PsNews

Vlad Voiculescu a publicat informații secrete. Este vorba de poziţiile 2148 şi 2154, unde se precizează clar categoriile de angajaţi care au fost vaccinaţi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, atrage atenţia că Vlad Voiculescu, colegul său de la guvernare, a pus în pericol sistemul de apărare și ordine publică prin publicarea datelor defalcate referitoare la procesul de vaccinare din România.

Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, la TVR1.

El precizează că, din rândul polițiștilor care și-au exprimat intenția de a se vaccina, s-au imunizat peste 50%, „adică undeva 26-27.000 de angajați din structurile MAI”.

Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate… Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

În replică, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut să i se aducă la cunoștință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”,a spus acesta.

Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare.

Pentru a lămuri rapid poziția mea, iată mai jos ideile principale: Transparența deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituție a statului și a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulțumirea este justificată. Vreau să subliniez că aș fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine și premierul Florin Cîțu”, menționa Voiculescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *