Moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu a picat la o diferență de 21 de voturi, iar după aflarea rezultatului, deputatul PSD Alexandru Rafila a lansat un atac la adresa ministrului sănătății.

140 de parlamentari au fost în favoarea moţiunii iar 161, împotrivă. După ce a aflat că nu a fost sancționat parlamentar, Rafila a declarat că s-a înșelat în privința lui Vlad Voiculescu, pe care îl credea un ministru mai bun de cât Nelu Tătaru, relatează B1TV.

„Cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere şi, sper, şi al colegilor mei. Dacă moţiunile depuse oferă şi soluţiile necesare, oamenii de bună-credinţă ar trebui să le ia în considerare.

Actuala coaliţie ar trebui să găsească un nou conducător la Ministerul Sănătăţii care să le ofere oamenilor încredere şi să rezolve problemele existente.

Spuneam înainte ca Vlad Voiculescu să îşi înceapă mandatul de minuistru, ca acesta ar putea fi un ministru mai bun ministru decât predecesorul său, domnul Tătaru, pentru că e tânăr şi are experienţa sistemului de sănătate.

Din păcate aşteptările mele au fost înşelate şi constat că fostul ministru Tătaru măcar avea interes şi consistenţă în anumite activităţi pe care le desfăşura.

Deşi a trecut o săptămână de la depunerea moţiunii, nu s-a făcut nimic pentru rezolvarea problemelor sesizate”, a spus Alexandru Rafila,după moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu votată miercuri.

 

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a fost prima moțiune depusă de opoziție în actuala legislatură. Parlamentarii PSD au cerut, miercuri, în plen, ca votul electronic asupra moțiunii să fie secret, însă propunerea a fost respinsă.

Moțiunea simplă depus împotriva unui ministru nu are efect juridic. Chiar dacă ar fi fost adoptată, aceasta nu ar fi dus autormat la demiterea ministrului Sănătății. Spre deosebire de moțiunea de cenzură, a cărei adoptare duce la căderea Guvernului, moțiunea simplă echivalează cu un avertisment politic adresat Executivului, premierul nefiind obligat să facă o remaniere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.