Lucian Bode, ministrul de Interne, atrage atenția cu privire la publicarea datelor defalcate referitoare la procesul de vaccinare, că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare.

„Eu spun foarte clar că nu este normal ca listele să fie publicate cu adrese legat de sistemul de apărare, de ordine publică. Înțeleg că era vorba și despre serviciile de informații. Vezi adresa strada x, nr Y și constați că acolo s-au vaccinat cetățeni din structurile respective. Din acel moment poți să te aștepți, că nu ne sunt toți prieteni pe pământul ăsta, dar pot veni să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicității”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode, citat de Digi 24.

Lucian Bode precizează că, din rândul polițiștilor care și-au exprimat intenția de a se vaccina, s-au imunizat peste 50%, „adică undeva 26-27.000 de angajați din structurile MAI”.

Ce spor primesc polițiștii din ianuarie. Ministrul Lucian Bode a făcut anunțul

Polițiștii primesc un spor în luna ianuarie, care poate ajunge până la 7,5% din salariul de bază, a anunțat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode. În aceste condiții, protestele sindicaliștilor din poliție nu mai au obiect, iar conducerea sindicatelor ar trebui să informeze oamenii, spune demnitarul.

Aproximativ 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc, începând de luna aceasta, un spor de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%. Impactul bugetar e de 119 milioane de lei anual. Bode a mai spus că sindicatele care au organizat proteste față de înghețarea salariilor ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a declarat Lucian Bode, potrivit B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *