Florin Cîțu: Sunt premier și am aflat din presă că se publică date. Cei care au publicat au datoria să le explice

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală demitere a ministrului Sănătății și că evaluarea sa va fi făcută „pe baza rezultatelor”. Cîțu a mai precizat că nu a fost consultat de Vlad Voiculescu în legătură cu publicarea datelor despre pandemie și campania de vaccinare. „Sunt premier și am aflat din presă că se publică date”, a spus Florin Cîțu, potrivit Digi 24.

„Din punctul meu de vedere nu e nicio problemă. Transparență 100%. Singura problemă e de interpretare să nu fie interpretate greșit. Cei care au publicat au datoria să le explice. Mă aștept să vedem și celelate documente publicate. Nu am fost consultat de ministrul Sănătății. Am aflat din presă”, a declarat Florin Cîțu, despre scandalul datelor publicate de Ministerul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre o eventuală demitere a ministrului sau dacă i s-a cerut din PNL o astfel de sancțiune.

„Nu discutăm despre demiteri. Evaluarea se face pe baza rezultatelor. Fiecare minister are obiective clare. Pe baza implementării acestor obiective, și pe baza reacțiilor la situații de criză, dar în principal pe baza implementării programului de guvernare. Orice demers al transparentizării care respectă legislația în vigoare este susținut de mine 100%.”, a spus Florin Cîțu.

Restricții mai severe au fost în discuții la Guvern, dar premierul Florin Cîțu susține că nu le-a acceptat, pentru că „la acest moment România se descurcă foarte bine”. Premierul spune că nu a dat curs solicitărilor epidemiologilor, pentru că estimările erau de 10.000 de infectări pe zi în luna martie, în timp ca acum am ajuns la 5.000. „Realitatea le infirmă de fiecare dată” a explicat șeful guvernului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *