Restricțiile din weekend sunt eliminate în București, pentru că rata de infectare a scăzut sub valoarea de 3,5 la mia de locuitori. Ora de intrare în casă se mută la 22.00, iar sălile de sport se redeschid.

La fel, se elimină și restricționarea programului magazinelor până la orele 18.00, în weekend. Relaxarea măsurilor va fi dublată de controale, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00:00 a zilei de mâine. (…) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22:00 – 5:00” a declarat Alin Stoica.

Restricțiile din weekend se elimină. Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a declarat luni că în interiorul sălilor de fitness ar putea fi menținută însă obligativitatea purtării măștii de protecție.

„Există această prevedere ca în 48 de ore să se întrunească Comitetul pentru Situații de Urgență, deci este bine ca în momentul în care rata este foarte apropiată de 3 să te asigură că, într-adevăr, trendul este în continuare scăzător.

Distanțare dezinfectarea tuturor spațiilor, mască de protecție. Trebuie respectate regulile acestea. Voi verifica.

În general, da, se fac controale la toți operatorii economici și pe stradă pentru a ne asigura că regulile sunt respectate”, a precizat Alin Stoica,la B1TV, referindu-se la situația sălilor de fitness din București.

În ceea ce privește regulile din noaptea de Înviere, prefectul Capitalei a menționat: „Controalele nu sunt însăprite. Discuțiile au fost cu Poliția și cu Jandarmeria pentru a asigura în toată perioada Sărbătorilor aplicarea regulilor și păstrarea tuturor măsurilor de siguranță”.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, a mai spus Alin Stoica.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *