Restricțiile Guvernului privind activitatea economică anulate de o instanță
Restricțiile Guvernului privind activitatea economică anulate de o instanță

Restricțiile Guvernului privind activitatea economică au fost anulate de o instanță din România, care a creat un precedent deloc neglijabil. Tribunalul Bacău a apreciat că unitățile de alimentație publică, respectiv restaurantele, barurile și cafenele din județ pot rămâne deschise, indiferent de numărul cazurilor de coronavirus, respectiv nivelul de incidență la nivel județean. Hotărârea instanței nu este însă definitivă.

Restricțiile Guvernului anulate. Decizia judecătorească a venit după ce 22 de firme au atacat în instanţă hotărârea CJSU Bacău din data de 15 octombrie, care prevedea restricționarea activității. Prin hotărârea care le-a dat căștig de cauză, patronii respectivelor unităţi de alimentaţie publică pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare, indiferent de nivelul de incidenţă a cazurlor COVID-19 la nivel judeţean, relatează B1TV.

Momentan, la nivelul județului, rata de incidenţă este de 2,27 la 1.000 de locuitori, astfel că restaurantele, barurile şi cafenelele pot să îşi desfăşoare activitatea cu 30% din locuri ocupate. Totuși, nici când acest indice va trece de 3 la mie, aceste unităţi nu se vor închide, deoarece instanţa a suspendat această prevedere, până la judecarea recursului. După recursul cu privire la suspendare se va lua în discuţie anularea actului administrativ.

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează art. 2 alin.7 din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 44 din data de 15.10.2020. Suspendă art. 2 alin. 7 Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 44 din data de 15.10.2020, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Obligă pârâtul la emiterea unui alt HCJSU care să cuprindă măsuri graduale de combatere a COVID-19 pentru industria HORECA. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte cererea de anulare şi 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte cererea de suspendare, cale de atac care se va depune la Tribunalul Bacău, Secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată conform art 396 alin.2, cod procedură civilă, azi, 03.11.2020” a hotărât o instanță a Tribunalului Bacău.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *