Donald Trump susține că este în desfășurare o fraudă majoră: ”Am câștigat deja!”

Donald Trump, presedintele SUA, susţine că este în desfăşurare „o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, „în ceea ce mă priveşte”, „am câştigat deja”, deşi nicio instituţie media majoră nu a declarat victoria sa, potrivit DPA.

Numărarea voturilor este în continuare în desfăşurare într-o serie de state-cheie, iar cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

El a mai declarat că amânarea este „o ruşine pentru ţara noastră” şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

`Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Joe Biden, moment de confuzie în fața jurnaliștilor

Candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA Joe Biden a comis marţi, la Philadelphia, o serie de confuzii jenante, încurcându-şi nepoatele şi afirmând în faţa unui grup de alegători că îl prezintă pe fiul său Beau, care a murit în 2015, informează AFP, citată de Agerpres.

„Acesta este fiul meu Beau Biden, pe care mulţi dintre voi l-aţi ajutat să fie ales în Senatul din Delaware. Aceasta este nepoata mea Natalie”, a spus el luând-o de umeri pe o altă nepoată, Finnegan.

Dându-şi seama de greşeala comisă, septuagenarul şi-a revenit şi a continuat pe un ton confuz: „O, nu, aşteaptă, nu este cea potrivită”. Apoi a luat-o pe cealaltă nepoată, Natalie, de umeri.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *