Rezerviștii militari au fost chemați în Ucraina, pe termen nelimitat
Rezerviștii militari au fost chemați în Ucraina, pe termen nelimitat

Rezerviștii militari au fost chemați în Ucraina, pe termen nelimitat, la ordinul președintelui Vladimir Zelensky. Deocamdată însă, președintele Ucrainei a exclus mobilizarea generală.

Președintele ucrainean spune că încă urmărește căi diplomatice de ieșire din criză, dar subliniază că Ucraina nu ar ceda niciun teritoriu Rusiei. Prioritatea sa, spune el, este păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. El a salutat sancțiunile care sunt introduse de națiunile occidentale, relatează BBC, citat de B1TV.

Joe Biden s-a întâlnit marți cu ministrul ucrainean de Externe, Dimitri Kuleba, pentru a reafirma „angajamentul SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Casa Albă

Biden l-a informat pe Kuleba cu privire la răspunsul SUA la decizia Rusiei de a „recunoaște pretinsa independență” a regiunilor ucrainene Donețk și Luhansk, conduse de rebeli.

Aceasta a promis sprijin economic pentru Ucraina, din sursele BBC.

Președintele Biden a reiterat disponibilitatea Statelor Unite, în strânsă cooperare cu aliații și partenerii noștri, de a răspunde rapid și decisiv oricărei alte agresiuni ruse împotriva Ucrainei”, conform sursei citate.

Rezerviștii militari au fost chemați la arme, în timp ce elevii încearcă veste antiglonț și exerciții de evadare în estul Ucrainei

În acest timp, studenții din orașul Harkov, din estul orașului, învață să folosească veste antiglonț și explozivi, precum și tehnici de evacuare și primul ajutor, căci Ucraina se pregătește pentru un posibil asalt mare al armatei ruse.

Orașul, care se află sub controlul guvernului ucrainean, găzduiește fabrici de tancuri, avioane și tractoare și se află la 40 km de granița cu Rusia.

Acesta este considerat de președintele Vladimir Zelenski drept o posibilă țintă a Rusiei.

Rusia a negat că intenționează să invadeze Ucraina, dar autoritățile nu își asumă niciun risc, mai ales că miza este acum mai mare după recunoașterea de către Moscova a celor două regiuni separatiste din estul fostei republici sovietice.

Am început să oferim aceste exerciții copiilor mai des pentru a preveni situații precum rănirea lor sau, Doamne ferește, moartea acestora”, a spus specialistul în apărare civilă, Oleksandr Shevchuk.

Îi lăsăm să ne probeze uniformele, vestele antiglonț și căștile, pentru ca ei să devină conștienți de situațiile care li se pot întâmpla”, a continuat Shevchuk.

Un elev a declarat pentru Reuters: „Acest lucru este destul de important, având în vedere situația dintre Ucraina și Rusia. Este înfricoșător, foarte înfricoșător”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *