Trump îl laudă pe Putin și consideră decizia acestuia „genială”
Trump îl laudă pe Putin și consideră decizia acestuia „genială”

Trump îl laudă pe Putin și consideră decizia acestuia de a trimite trupele în Ucraina, după declararea independenței celor două republici separatiste, drept „genială”. Fostul președinte al SUA l-a disprețuit fățiș pe succesorul său, Joe Biden.

Donald Trump a fost invitat într-o emisiune radio ultra-conservatoare, unde a fost întrebat despre răspunsul președintelui Biden la trimiterea de către Putin a forțelor militare în Ucraina, relatează BBC, preluat de B1TV.

„Am pornit ieri televizorul și am spus: „ (Putin) este un geniu”, a spus Trump.

„Putin declară independentă o mare parte din Ucraina. Putin o declară independentă. Oh, asta e minunat. Deci, Putin spune acum: „Este independentă”, o mare parte a Ucrainei.”

(…)

„Am spus: „Cât de inteligent este?” Și el va intra și va menține pacea. Aceasta este cea mai puternică forță de pace… Am putea folosi asta la granița noastră de sud”, a continuatfostul președinte al SUA, fără să pară că glumește.

Fostul președinte republican a continuat să-l laude pe Puțin, disprețuindu-l pe succesorul său.

„Trebuie să spui că e destul de priceput. Și știi care a fost răspunsul lui Biden? Nu a existat niciun răspuns”, a spus Trump. Administrația lui Joe Biden comunicase însă că președintele SUA va emite un ordin executiv care să interzică comerțul în republicile Donețk și Lugansk, declarate independente de Puțin.

Trump îl laudă pe Putin. Mai mult, Trump este convins că dacă rămânea la putere, liderul Rusiei nu își mai permitea aceste decizii politice și militare „deoarece îl cunoaște bine” pe președintele rus Vladimir Putin, informează Independent.

Nu este clar însă motivul pentru care Trump s-ar fi împotrivit acțiunii Rusiei, câtă vreme o consideră genială, comentează jurnaliștii de la BBC și Independent.

Îl cunosc foarte bine pe Vladimir Putin și nu ar fi făcut niciodată în timpul administrației Trump ceea ce face acum, în niciun caz!”, a declarat fostul președinte american.

Trump îl laudă pe Putin și-l critică pe Joe Biden

Trump i-a reproșat lui Joe Biden că a lăsat Rusia să devină bogată din cauza prețurilor mai mari la gaze

Sancțiunile slabe sunt nesemnificative în raport cu preluarea unei țări și a unei părți masive de teren situat strategic”, a spus el.

Acum a început, prețurile petrolului sunt din ce în ce mai mari, iar Putin nu numai că obține ceea ce și-a dorit întotdeauna, ci devine, din cauza valului de scumpiri ale petrolului și gazelor, din ce în ce mai bogat”, a continuat Trump.

Trump nu s-a implicat în criza din Ucraina, iar ultima sa declarație a fost acum trei săptămâni, în timpul unui miting din Texas în legătură cu imigrația.

Toată lumea din Washington este obsedată de cum să protejeze granița cu Ucraina – dar cea mai importantă graniță din lume nu este granița Ucrainei, este granița Americii. Prima datorie a președintelui american este să apere granița americană”, a spus Trump.

„Ceea ce se întâmplă cu Rusia și Ucraina nu s-ar fi întâmplat niciodată sub administrația Trump” spusese el anterior.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *