Traian Băsescu: Celebrul Drulă trebuia să-și dea demisia. Mă mir că nu ați spus că mecanicul era beat pentru că a băut cu mine

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, în direct la România TV, că Vladimir Putin nu va invada Ucraina, deoarece nu vrea „să aibă de hrănit încă 40 de milioane de cetăţeni într-o Ucraină ocupată”, iar invadarea ar implica efective de jumătate de milion de militari.

„Aşa cum am spus în mod repetat, Ucraina nu va fi invadată pentru că nu poţi să invadezi o ţară ca Ucraina cu 150.000 – 170.000 de militari. Îţi trebuie cel puţin jumătate de milion.Ucraina e cea mai mare ţară din Europa, după Rusia, dacă vreţi. Putin a mers pe ceea ce spuneam acum câteva zile, pe consolidarea autonomiei în Lugansk şi Doneţk. Le-a recunoscut ca ţări, a introdus trupe de menţinere a păcii, dar nu va invada Ucraina”, spune Traian Băsescu la RTV.

„Obiectivul lui Putin nu este să aibă de hrănit încă 40 de milioane de cetăţeni într-o Ucraină ocupată.Obiectivul lui Putin e să-şi facă un cap de pod pe care-l va extinde pe sudul Ucrainei până la Chilia, până la braţul Chilia, braţul de nord al Dunării, atunci când condiţiile îi vor permite.Deocamdată şi-a creat în sistem bilateral – el şi noile republici Lugansk şi Doneţk – şi-a creat cadrul legal pentru a introduce trupe în teritoriul Ucrainei, sub denumirea de trupe de menţinere a păcii. Poate vi se pare cunoscută această denumire pentru trupele din Transnistria. Nimic nou sub soare!”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Fostul preşedinte al României a amintit că nu este prima oară când ţările occidentale fac „concesii” faţă de Rusia şi le-a acuzat că doar „au simulat doar c-ar impune sancţiuni”

„Între timp a fost un lung şir de concesii, un extraordinar lung şir de concesii. A fost ocupată Osetia de Sud şi Abhazia în 2008 şi lumea occidentală s-a făcut că sancţionează Rusia.A fost ocupată Crimeea în 2014 şi lumea occidentală s-a bătut că sancţionează Rusia, impunând sancţiuni Crimeei. De râsul lumii!În schimb, în acelaşi timp, au mers afacerile marilor companii europene cu Rusia, fie că vorbim de companii germane, de companii italiene, franceze, austriece, olandeze.Între timp a fost un lung şir de concesii, un extraordinar lung şir de concesii. A fost ocupată Osetia de Sud şi Abhazia în 2008 şi lumea occidentală s-a făcut că sancţionează Rusia.A fost ocupată Crimeea în 2014 şi lumea occidentală s-a bătut că sancţionează Rusia, impunând sancţiuni Crimeei. De râsul lumii!”, a mai spus Traian Băsescu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *