Baze militare ruse pot fi construite în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, după ce Vladimir Puțin le-a recunoscut luni seară independența, printr-un decret semnat alături de liderii acestora.

Rusia are acum dreptul de a construi baze militare în urma înțelegerilor cu liderii separatiști, potrivit documentelor semnate de Vladimir Putin și aceștia, scrie Reuters, preluat de Digi24.

Vladimir Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a celor două regiuni separatiste de pe teritoriul Ucrainei – autoproclamatele Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk – ca state independente, ignorând avertismentele Occidentului că un asemenea pas este ilegal și va pune capăt îndelungatelor negocieri de pace.

Baze militare ruse, aproape de influența NATO. Rusia și cele două regiuni plănuiesc, de asemenea, să încheie înțelegeri separate privind cooperarea militară și protejarea granițelor, potrivit unui draft de lege pe care Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, îl va lua marți în discuție.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o luni seară.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *