Image default
Actualitate

Robert Negoiță, principalul candidat la Primăria Sectorului 3. Cum a trecut de la dosarele de prostituție la locul în top din sector

Robert Negoiță va fi principalul candidat la Primăria Sectorului 3 iar șansele par a-i surâde, având în vedere procentul de 60% pe care l-a obținut acum patru ani. Edilul Sectorului 3 a defășurat o serie de lucrări edilitare în mandatul său iar asta ar putea să-l plaseze în fruntea clasamentului. În plus, candidații care se anunță la alegerile locale care vor avea loc probabil în toamnă nu sunt nume cunoscute.

Deja de 8 ani în fruntea sectorului 3, Robert Negoiță este foarte cunoscut pentru averea sa și pentru numeroasele afaceri din România, încă din anii 90. De-a lungul timpului, Negoiță a deținut mai multe firme și a ajuns să construiască hoteluri în Capitală, într-un imperiu financiar împreună cu fratele său, Ionuț, relatează PsNews.

Chiar dacă a ridicat un imperiu financiar, declarația lui de avere este plină de datorii. Dintre toate acestea, trebuie să precizăm că doar la ANAF Robert Negoiță are în continuare o datorie de peste 245 de milioane de lei pentru perioada 2009-2019, potrivit declarației de avere pe 2019.

De mai mulți ani, primarul Sectorului 3 este cercetat de DNA pentru evaziune fiscală, iar în 2010 a fost martor în dosarul „prostituție de lux”, pe vremea când era deputat de Teleorman.

Robert Negoiță principalul candidat – atuuri

În timpul celor două mandate, a modernizat parcul IOR, câteva școli și grădinițe, a izolat termic mai multe blocuri, a construit școli sau grădinițe noi, investiții în săli de sport, a spart asfaltul de pe trotuare și l-a înlocuit cu piatră cubică. Primarul de sector se mândrește pe pagina sa de Facebook sau în celebrul bilanț pe care îl prezintă periodic cu toate aceste proiecte.

Pentru astfel de rezultate, la alegerile locale din 2016 a strâns 60,1% din voturi, Roxana Wring (fostă membră USR) 16,99% și Cristina Pocora de la PNL a obținut doar 9,41%.

Robert Negoițăprincipalul candidat, a fost unul dintre apropiații lui Victor Ponta, pe vremea când fostul premier era la conducerea partidului, dar și unul dintre apropiații lui Sebastian Ghiță. Numai că prietenia Negoiță-Ghiță a ajuns în atenția instanței în 2014, după ce Robert Negoiță l-a dat în judecată pe Sebastian Ghiță, acuzându-l că l-ar fi amenințat „inclusiv cu moartea”. Într-un final, cei doi s-au împăcat, iar primarul de sector și-a retras plângerea depusă la Parchetul General.

Pe vremea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD, Robert Negoiță a fost izolat în partid și chiar suspendat în vara lui 2019. La început de 2020, Negoiță își prezenta intenția de a reveni în PSD și de a se implica mai mult. Totuși, Primarul Negoiță a precizat că „probabilitatea e foarte mare” să candideze independent la alegerile locale din 2020.

Ana Ciceală, USR

USR rămâne și în 2020 partidul care poate termina pe locul 2 la alegerile locale din 2020, ținând cont că are rezultate foarte bune în București. USR a decis s-o trimită pe Ana Ciceală împotriva lui Negoiță la alegerile locale din 2020. Tabăra PLUS n-a prezentat niciun candidat, încă.

Ana Ciceală este din echipa lui Nicușor Dan și se consideră ecologistă, deși a lucrat pentru o companie din domeniul silvic, chiar ea recunoscând acest lucru. În prezent este consilier municipal la Primăria București și în 2018 a făcut parte din echipa USR care a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a desființa cele 23 de companii municipale.

Dar chiar și cu numeroasele atacuri la Gabriela Firea, Ana Ciceală n-a reușit să ajungă în atenția electoratului. Ana Ciceală își face campanie electorală spunând că „sunt singurul politician care a învins-o pe Gabriela Firea în instanță” și acesta a devenit principialul mesaj pe care îl transmite.

Userista de la Sectorul 3 are deja un site de campanie pentru alegerile locale din 2020, unde își prezintă ideile. Promite „mai multe școli și grădinițe, mai mult spațiu verde, mai multă sănătate și mai multă siguranță”.

Antonel Tănase, PNL

Antonel Tănase este unul dintre apropiații premierului Ludovic Orban și momentan ocupă funcția de Secretar General al Guvernului, după ce PNL a intrat la guvernare. Dar colaborarea dintre Tănase și Orban este mult mai veche, încă din 2007. Pe vremea când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor, în guvernul Tăriceanu, Antonel Tănase a fost numit consilier al ministrului Transporturilor. Ulterior, a fost avansat și a primit rolul de secretar de stat în același minister, pentru câteva luni în 2008, reiese din CV-ul său. Din 2012 a revenit la Ministerul Transporturilor, unde a fost numit consilier al ministrului Ovidiu Silaghi, în guvernul Ponta, pe vremea USL.

Din 2017, când Ludovic Orban a ajuns la conducerea PNL, Tănase a primit funcția de trezorier al partidului, una dintre cele mai importante funcții.

Antonel Tănase conduce filiala PNL Sector 3 și își va asuma candidatura la alegerile locale din 2020. Dintre toți candidații PNL la primăriile de sectoare, Antonel Tănase este cel mai lipsit de notorietate și fără nicio experiență în competițiile electorale.

Mihail Neamțu, PMP

Mihail Neamțu a anunțat în urmă cu o săptămână că va intra în cursa pentru alegerile locale din 2020 și va candida din partea PMP la Primăria Sectorului 3, potrivit newsweek.ro. Partidul nu a făcut un anunț oficial despre această candidatură și nici Mihail Neamțu nu se grăbește cu campania electorală. Totuși, în ianuarie 2020 Traian Băsescu anunța că PMP ar vrea s-o trimită pe Ioana Constantin în competiția pentru Primăria Sectorului 3.

Mihail Neamțu a avut în trecut, din partea Alianței România Dreaptă, un fotoliu de deputat în Parlamentul României.

În 2020, problemele pentru Mihail Neamțu sunt altele, deoarece PMP se află în sondaje departe de pragul de 5%.

Related posts

Robert Negoiță vrea să se întoarcă în PSD. Ce soluție a găsit pentru a-și păstra mandatul de primar

Andrada Ionescu

Robert Negoiță, vizat de acuzații de fraudă. Curtea de Conturi a găsit facturi umflate și deconturi fictive la Primăria Sectorului 3

Constantinescu Gabriel

Victor Ponta NU are coronavirus. De ce a vrut să spună public asta

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment