Centre de mari arși promise de autorități după tragedia din Colectiv

​​România a notificat aliații NATO că îl propune pe Klaus Iohannis secretar general al Alianței. Contactat de GÂNDUL.ro, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a  spus că ar fi o variantă. 

Informația a apărut de la jurnalista Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă pentru Bloomberg News:

„România i-a notificat pe ceilalți membri NATO că intenționează să-l nominalizeze pe președintele țării, Klaus Iohannis, drept candidat pentru funcția de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalți aliați de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a anunțat jurnalista americană pe X.

Întrebat despre această decizie a României, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a răspuns:

Este un subiect de interes nu numai în România, evident. Din partea Guvernului nu am date pentru a comunica pe acest subiect. Întrebat cine face această nominalizare, Constantin a răspuns: acum nu cred că fiecare membru NATO trebuie să facă o nominalizare, la nivel de NATO din câte știu eu, deciziile se iau în unanimitate.

Statele Unite îl susțin pe Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO

Președintele american Joe Biden îl susține pe premierul olandez Mark Rutte să fie următorul secretar general al NATO, a declarat joi un oficial american pentru Reuters.

„Președintele Biden susține puternic candidatura premierului Rutte să fie următorul secretar general al NATO”, a declarat oficialul pentru Reuters în contextul în care mai devreme în cursul zilei de joi Marea Britanie a anunțat la rândul ei că sprijină candidatura lui Mark Rutte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *