România a pierdut un miliard de euro finanțări de la Uniunea Europeană
România a pierdut un miliard de euro finanțări de la Uniunea Europeană

România a pierdut un miliard de euro finanțări de la Uniunea Europeană, din cauza birocrației, susține comisarul european pentru transporturi Adina Vălean. Birocrația e de vină, a atras atenția ea, dând ca exemplu pierderea finanțării de 320 de milioane de euro, pentru modernizarea magistralei de tren dintre Braşov şi Sighişoara din cauza contestațiilor.

„Întârzierile din cauza capacității administrative scăzute, proceduri lungi pentru contestare în justiție în cadrul licitațiilor, schimbările de priorități investiționale. Toate astea au dus la pierderi de sume importante. Acum eu estimez între 400 milioane – 1 miliard de euro pierduți din fondurile de coeziune și din Connecting Europe Facility pentru transporturi.

În total sunt puse la dispoziție 12 miliarde euro pentru transporturi, dublu față de perioada de finanțare anterioară 2014-2020. Mi s-ar părea o greșeală să ne apucăm să schimbăm ceva în PNRR pe transporturi”, a declarat pentru DC News Adina Vălean.

România a pierdut un miliard de euro finanțări de la Uniunea Europeană. Ce se poate face acum

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, săptămâna trecută, la Palatul Victoria, cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi. Pe agendă s-au aflat dezvoltarea infrastructurii de transport din România, respectiv impactul crizei din Ucraina, anunță Guvernul printr-un comunicat de presă.

Cei doi oficiali au trecut succint în revistă măsurile europene în sectorul transporturilor pe fondul actualei crize, iar premierul României a evidențiat sprijinul solidar și consistent al autorităților și al societății civile în asigurarea cu operativitate a serviciilor gratuite de transport în ajutorul refugiaților. Comisarul european Vălean a arătat că toate eforturile României sunt remarcate și apreciate la Bruxelles.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *