Românii au adus coronavirusul în Germania, la fel ca și bulgarii, consideră un înalt oficial german. Țara era pe un trend descendent privind cazurile de COVID-19, înainte să vină compatrioții noștri la muncile din agricultură. Virusul s-a răspândit din cauza condițiilor precare pe care le oferă angajatorii, a spus Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

Oficialul român a ajuns la această concluzie după apariția unui nou focar într-un abator din această regiune. Cel puțin 400 de muncitori de aici au fost depistați pozitiv, ceea ce a dus la suspendarea activității unității și la închiderea școlilor din zonă.

Sute de angajați ai abatoarelor din Germania s-au îmbolnăvit până acum, iar numărul mare de infectări a provocat proteste ale sindicatelor din domeniu, relatează Digi24. Nemții cred acum că românii au adus coronavirusul în Germania.

„Ce spune acest focar despre măsurile de relaxare de până acum?” a fost întrebat de jurnaliști Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri (n.r. de relaxare) similare. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a răspuns oficialul.

Ultimul focar de coronavirus a fost depistat în comunitatea de români din Magdeburg, oraș situat la 150 de kilometri de Berlin. Un compatriot a murit și alți 37 s-au îmbolnăvit, a anunțat Ministerul de Externe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *