Limitarea plăților cash a generat îngrijorare și neliniște printre românii de la sate, care se confruntă cu dificultăți în utilizarea cardurilor bancare. Mulți dintre aceștia se întreabă retoric: „De unde să luăm carduri aici?”, spun oamenii, care cred că nu se pot conforma cerințelor de limitare a banilor lichizi.

Există persoane în vârstă care se simt descurajate de necesitatea de a folosi carduri bancare în locul plăților cash. „Pot eu să mă duc la Alexandria unde sunt carduri să mă duc să iau la 83 de ani?”, se întreabă o altă femeie, conform realitatea.net.

De asemenea, patronii de magazine din mediul rural se confruntă cu disperare în fața acestei măsuri fiscale, deoarece aceasta ar putea pune în pericol afacerile lor.

Măsura prin care se limitează plățile cash va intra în vigoare pe 11 noiembrie. Astfel, nu vor mai putea fi efectuate tranzacții către o persoană juridică în sumă mai mare de 5000 de lei, iar suma maximă acceptată pentru tranzacțiile între firme va fi de 1000 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o postare pe Facebook că această măsură va afecta doar pe cei care se angajează sau s-au angajat în evaziune fiscală, nu pe cetățenii obișnuiți. El a subliniat că cash-ul nu va dispărea și că oamenii vor putea continua să utilizeze numerarul în continuare.

Oameni buni, nimeni nu vă ia cash-ul! Cash-ul nu dispare! Puteți avea cash în case cât doriți! Puteți plăti cu cash în continuare!

Singura măsură care s-a luat este pentru cei care făceau evaziune, adică mergeau cu sacoșa de bani și își cumpărau Ferrari. Nu mai merge așa ceva!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *