Rușii au găsit o explicație pentru încetinirea „operațiunii militare” din Ucraina. Ministrul apărării Serghei Șoigu susține că deliberat trupele ruse au încetinit ofensiva, pentru a permite civililor să fie evacuați prin coridoare umanitare.

Sunt declarate încetări ale focului şi sunt create coridoare umanitare pentru evacuarea oamenilor din aşezările încercuite. Evident că asta încetineşte ritmul ofensivei, dar e un lucru făcut intenționat, pentru a evita victime în rândul populaţiei civile”, a declarat Serghei Şoigu pentru agenţia rusă RIA, preluată de Reuters, relatează B1TV.

În realitate, rușii atacă în forță oraşul Severodoneţk de care depinde controlul întregii provincii Lugansk.

Pierdem între 50 şi 100 de soldaţi, în fiecare zi, în bătălia pentru Donbas”, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Guvernatorul regional a spust că rușii vor să distrugă acest oraş de o importanţă strategică pentru controlul întregii regiuni Lugansk.

Și avocatul poporului din Ucraina a afirmat că Severodoneţk riscă să aibă aceeaşi soartă ca Mariupol.

13.000 de anchete ale crimelor de război săvârșite de ruși în Ucraina

Între timp, procurorul general al Ucrainei a anunțat că aproximativ 13.000 de anchete privind crime de război sunt în curs de desfășurare în Ucraina.

Rusia continuă să nege acuzațiile.

Luni, Vadim Șișimarin, un soldat rus în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat. El și-a recunoscut vina.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *