Ucraina ar urma să atace Transnistria, susține propaganda rusă
Ucraina ar urma să atace Transnistria, susține propaganda rusă

Ucraina ar urma să atace Transnistria, susține propaganda rusă, iar provocarea va fi lansată de forțele naționaliste din Ucraina, batalionul Azov. Atacul masiv ar fi pregătit în prezent, după ce Vladimir Putin a anulat un decret prin care era recunoscută suveranitatea Republicii Moldova.

Regimul de la Kiev plănuiește să efectueze o provocare împotriva Transnistriei în viitorul apropiat, a transmis agenția TASS preluată de agențiile de presă internaționale, potrivit B1TV.

Aceasta urmează să fie efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei cu implicarea formațiunii naționaliste Azov interzise în Federația Rusă (recunoscută ca organizație teroristă în Rusia ).

Potrivit informațiilor disponibile, în viitorul apropiat regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva regiunii transnistrene a Republicii Moldova, care va fi efectuată de unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste Azov”, a transmis, joi departamentul militar de la ministerul rus al apărării.

Ca pretext al invaziei, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Pentru aceasta, sabotorii ucraineni care participă la invazie vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, au adăugat aceștia.

Ministerul Apărării a mai subliniat că monitorizează îndeaproape situația de la granița dintre Ucraina și Pridnestrovie și sunt gata să răspundă oricăror schimbări în situație.

Ce prevedea decretul anulat de Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abrogat marți un decret din 2012 care prevedea, printre altele, soluționarea conflictului transnistrean prin respectarea integrității și a suveranității Republicii Moldova.

Rusia va continua să participe la căutarea unor căi de rezolvare a conflictului transnistrean în baza respectării suveranității, integrității teritoriale și statutului de neutralitate a Republicii Moldova, prin acordarea unui statut special Transnistriei” se arăta în decretul din 2012.

Președintele Rusiei a abrogat decretul sub pretextul că acesta ar fi „învechit”.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *