Săgeți aruncate între PNL și Dominic Fritz. Liberalii îl acuză că a convocat pentru luni ședința Consiliului Local înainte de încheierea negocierilor

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că a convocat ședința Consiliului Local pentru luni pentru că ar fi ”complet iresponsabil” să o amâne în condițiile în care rata deinfectare din oraș din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș.

Liderul interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, vineri, citat de ziuadevest.ro, că primarul Dominic Fritz a convocat Consiliul Local pentru a alege „viceprimarii / viceprimarul”, înainte de a finaliza negocierile cu PNL.

„Despre negocierile cu USR PLUS… Am rămas surprins de faptul că primarul Timișoarei a convocat ședința, în care se va face alegerea viceprimarilor, din moment ce încă nu am terminat negocierile. Nu știu cum să iau această atitudine. Se pare că USR PLUS vrea să ducă o negociere de pe poziții de forță, nu este foarte delicat față de noi”, a declarat Nica, în conferința de presă din 13 noiembrie a PNL Timiș.

Prima Timișoarei: „Nu știu ce calcule politice și-au făcut”

În replică, Dominic Fritz a susținut că orașul are nevoie să iasă din blocajul politic pentru a rezolva o serie de probleme locale.

”Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ”, mai scrie Dominic Fritz.

Dominic Fritz susține că Alin Nica îl atacă prin presă

Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe Facebook, deși conveniserăm că ne abținem de la declarații publice până la încheierea negocierilor.

Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărțile pe față, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni”, a scris Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

„E complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate: curățenie, trotuare, să repornim proiectul Capitala Culturală. Timișorenii așteaptă soluții și să dăm drumul la treabă cu toate motoarele pornite. Primăria unui oraș ca Timișoara nu poate funcționa cu doar o treime din echipa executivă prevăzută de lege.

Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS – PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *