Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că restricțiile impuse în luna octombrie încep să se vadă în raportările cazurilor noi de COVID-19 și că în perioada următoare ar trebui să își producă efectul și ultimele măsuri impuse de autorități. „Trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri”, a spus președintele.

„Vă amintiți că la mijlocul lui Octombrie guvernul a prelungit starea de alertă și a stabilit un set de măsuri. Avem un impact. De 2 săptămâni avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta e o veste bună și ne arată că măsurile au efect”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”Să avem răbdare”

Klaus Iohannis a cerut „răbdare” și a precizat că trebuie să mai așteptăm 2-3 săptămâni pentru a vedea impactului lockdownului parțial.

„Trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri. Aceste efect de plafonare a apărut în urma setului de măsuri din octombrie.

Trebuie însă să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la Terapie Intensivă și avem un număr mult prea mare de decese, și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare de luni.

Iarăși, vă cer respectarea măsurilor și răbdare! Va trebui să așteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite – efectele dorite: îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puțin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și, evident, sperăm într-o reducere a mortalității. Aceste lucruri sunt extrem, extrem de importante.

Vă solicit tuturor: respectați noul set de măsuri! Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *