Image default
Actualitate

Legea dublării alocațiilor, retrimisă în Parlament de Klaus Iohannis. Calendarul majorării acestora

Legea dublării alocațiilor va fi retrimisă Parlamentului, spre reexaminare, de către președintele Klaus Iohannis. Mai exact, este vorba de legea adoptată de PSD în urmă cu câteva săptămâni, prin care a fost respinsă o ordonanță de urgență a Guvernului. Executivul stabilise prin ordonanța de urgență o creștere etapizată a alocațiilor, care urmau să fie majorate progresiv până în 2022.

PSD susține însă aplicarea unei legi anterioare, pe care au votat-o în parlament anul trecut, înainte să piardă toate rundele de alegeri. Aceasta stabilea dublarea alocațiilor, iar liberalii au afirmat în repetate rânduri că legea nu prevede și sursele de finanțare, la fel cum s-a întâmplat și în cazul legii pensiilor. PNL a atacat legea dublării alocațiilor la Curtea Constituțională, dar aceasta a rămas în vigoare.

PNL a explicat să se va ajunge la dublarea alocațiilor pentru copii, dar în mai multe etape, pentru că este un efort bugetar deosebit, imposibil de realizat acum în plină pandemie de coronavirus.

Klaus Iohannis susține că „orice creștere cu impact pronunțat asupra cheltuielilor bugetare poate avea efectul unui derapaj din punct de vedere fiscal, cu importante consecințe asupra ratingului de țară, cu implicații economice negative și o afectare directă a stabilității economiei României, aspecte care, în cele din urmă, se pot reflecta în nivelul de trai al fiecărui individ.”

Președintele menționează, în cererea de reexaminare, creșterea cheltuielilor cu pandemia de COVID-19, motiv pentru care „prioritățile de cheltuire a banului public trebuie să vizeze protejarea cetățenilor și a economiei”.

„De aceea, este necesar ca procesul de legiferare să fie marcat de echilibru și responsabilitate în alocarea resurselor bugetare, susținut de un dialog deschis și eficient dintre executiv și legislativ”, a atras atenția Președintele României.

Related posts

Klaus Iohannis, îngrijorat de coronavirus, dar nu atât de mult încât să convoace CSAT

Constantinescu Gabriel

Reacția președintelui Klaus Iohannis la huiduielile de la Iași. Moldovenii au scandat pentru autostradă

Constantinescu Gabriel

Dan Barna anunță: Președintele Iohannis ne-a cerut să susținem Ministerul Sănătății și pe Vlad Voiculescu

Andrada Ionescu

2 comments

Marcel Ciolacu: „Propagandă mincinoasă, asta face Iohannis! Plafonați cazurile pentru că nu testați” - Lumea Politică 13 noiembrie 2020 at 19:41

[…] Legea dublării alocațiilor, retrimisă în Parlament de… […]

Reply
Klaus Iohannis: „Să fim sinceri, plafonarea cazurilor de Covid la 10.000 este mult prea sus” - Lumea Politică 13 noiembrie 2020 at 21:14

[…] Legea dublării alocațiilor, retrimisă în Parlament de… […]

Reply

Leave a Comment