Creșterea pensiilor și a alocațiilor nu este posibilă la acest moment spune Klaus Iohannis
Creșterea pensiilor și a alocațiilor nu este posibilă la acest moment spune Klaus Iohannis

Creșterea pensiilor și a alocațiilor nu este posibilă la acest moment pentru că nu există fonduri, a explicat președintele României. Klaus Iohannis. Există dorința Guvernului de a le crește, dar din păcate situația bugetară generată de epidemie nu permite asta, a spus președintele României.

„Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și bugetar și electoral. Nu putem face abstracţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă.

În condițiile în care economia României se contractă, așa cum se întâmplă și în Uniunea Europeană, totuși veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare.

Nu cred că se așteapă cineva ca toate cheltuielule să poată fi făcute. Pur și simplu nu sunt bani. Am rugat Guvernul să caute soluții să vină cu soluții, atât cât se poate” a transmis președintele României, într-o declarație televizată.

Creșterea pensiilor și a alocațiilor. Procentul de 40% de creștere a pensiilor amintit în legea votată de PSD nu este posibil, a transmis președintele Iohannis.

„PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor și s-a obținut acest lucru. PSD a vrut să copieze soluția, dar care în acest moment nu va fi de azi pe mâine. Și eu, și guvernul ne dorim să devină realitate. Dacă nu să devină în etape, cum spune cineva, pas cu pas.

Un lucru similar pot să vă spun și despre pensii. Un procent de 40% nu este posibil. Nu sunt bani! Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât? Va calcula guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a mai spus președintele României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.