Creșterea pensiilor și a alocațiilor nu este posibilă la acest moment spune Klaus Iohannis
Actualitate

Nu este posibilă creșterea pensiilor și a alocațiilor, spune președintele Klaus Iohannis

Creșterea pensiilor și a alocațiilor nu este posibilă la acest moment pentru că nu există fonduri, a explicat președintele României. Klaus Iohannis. Există dorința Guvernului de a le crește, dar din păcate situația bugetară generată de epidemie nu permite asta, a spus președintele României.

„Ne găsim într-o situație complicată nu doar epidemiologic, ci și bugetar și electoral. Nu putem face abstracţie de niciunul din aceşti factori. Noi ne dorim sincer să creştem şi alocaţiile şi pensiile, însă de la dorinţa sinceră la putinţa sinceră de multe ori e o cale puţin mai lungă.

În condițiile în care economia României se contractă, așa cum se întâmplă și în Uniunea Europeană, totuși veniturile la bugetul statului s-au diminuat semnificativ. În loc de 3% vom avea un deficit mai mare.

Nu cred că se așteapă cineva ca toate cheltuielule să poată fi făcute. Pur și simplu nu sunt bani. Am rugat Guvernul să caute soluții să vină cu soluții, atât cât se poate” a transmis președintele României, într-o declarație televizată.

Creșterea pensiilor și a alocațiilor. Procentul de 40% de creștere a pensiilor amintit în legea votată de PSD nu este posibil, a transmis președintele Iohannis.

„PNL a fost primul care a propus dublarea alocațiilor și s-a obținut acest lucru. PSD a vrut să copieze soluția, dar care în acest moment nu va fi de azi pe mâine. Și eu, și guvernul ne dorim să devină realitate. Dacă nu să devină în etape, cum spune cineva, pas cu pas.

Un lucru similar pot să vă spun și despre pensii. Un procent de 40% nu este posibil. Nu sunt bani! Este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Pensiile vor crește. Punct și clar. Cât? Va calcula guvernul și vor veni cu măsurile de rigoare”, a mai spus președintele României.

Related posts

Florin Cîțu spune că PSD „aruncă țara în aer” prin depunerea moțiunii de cenzură. Îl cheamă la discuții pe Marcel Ciolacu: „dăm noi cafeaua”

Constantinescu Gabriel

PSD cere măsuri urgente pentru susținerea agriculturii. România trebuie să producă din resurse proprii

Cozmin Gușă închină o halbă de bere în cinstea lui Vasile Dâncu. Este în cărți pentru funcția de președinte al CEX PSD

Constantinescu Gabriel

Mircea Drăghici și-a dat demisia din PSD. Este cercetat pentru delapidare și manipularea subvențiilor. Ce a motivat fostul trezorier al PSD

Constantinescu Gabriel

Vosganian: România n-a obținut nicio victorie la Bruxelles

Alina Angelescu

Ancuța-Sorina Comănici

George Dumitrescu

1 comment

Klaus Iohannis sfătuiește pensionarii să verifice talonul de pensie 2 septembrie 2020 at 19:36

[…] Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre intenţia PSD de a modifica OUG privind rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să fie crescute cu 40 la sută, cum era prevăzut inițial în lege, și nu cu 14 la sută, cum a propus guvernul, dată fiind criza economică prin care trece România. […]

Reply

Leave a Comment