Salariile medicilor din centrele de vaccinare vor fi plătite în curând
Salariile medicilor din centrele de vaccinare vor fi plătite în curând

Salariile medicilor din centrele de vaccinare. Personalul medical din centrele de vaccinare nu a mai fost plătit de două luni, dar situația se va remedia cât de curând, a anunțat liderul USR-PLUS Dan Barna.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, a dezvăluit că medicii și asistentele din centrele de vaccinare nu și-au mai primit banii de două luni și își fac datoria fără să fie plătiți. Dan Barna a explicat luni seară că salariile vor fi plătite în câteva zile, iar banii au fost alocați deja.

Cred că în următoarea săptămână vor fi recuperate toate restanțele. Suma este prevăzută în buget. Sunt deja 4 milioane de lei prevăzuți pentru plata pentru luna ianuarie și parțial luna februarie. Există resurse în următoarele luni.

A fost acest blocaj generat și de neadoptarea bugetului. În momentul de față avem buget. El a fost promulgat pe 8 martie. Plata se va face în zilele următoare. Ministerul Sănătății are deja această plată ca prioritate”, a declarat copreședintele USR-PLUS, la Digi24.

Salariile medicilor din centrele de vaccinare. Ulterior, Ministerul Sănătății a comunicat că banii se vor da începând cu săptămâna viitoare.

Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

 

„Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 100 lei/oră pentru medici;
b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 25 lei/oră pentru registratori.” prevede o hotarâre de guvern adoptată în ianuarie.

Leave a comment

Lasă un răspuns