Amănuntul care ar putea declanșa dosarele la PNL. Contractul de 100.000 de euro pe lună are suspiciuni rezonabile că este dubios. Există o legătură invizibilă dar trainică între încasator și plătitor.

PNL plătește 100.000 de euro/lună către un fost angajat Euromedia …

Metalik Advertising SRL, una dintre firmele nou-apărute pe lista celor care primesc lunar bani de la PNL pentru servicii de propagandă, îl are drept patron pe un fost membru PSD, exclus în 2019 din această formațiune politică susținea la finele săptămânii trecute G4Media.

Lista a fost publicată de Europa Liberă și conține mai multe nume. Metalik Advertising SRL sare în ochii din cauza contractului mare și a faptului că, aparent, a ieșit din neant direct în pixul responsabililor cu publicitatea de la PNL.

romania libera firma pavel popescu

Jurnaliștii de la G4Media susțin că în 2019, patronul de la firma gratulată de PNL cu 100.000 de euro lunar a declarat că este angajat al firmei Euromedia. Compania este deținută de Ștefan Nanu, un apropiat al fugarului Sebi Ghiță.

Responsabil cu promovarea PNL este Pavel Popescu, deputatul care a încasat bursă de merit de la un master pe care l-a abandonat. El este vicepreședinte pentru Comunicații și desemnat responsabil pentru zona de comunicare a partidului.

… Euromedia are printre asociați pe George Nicolaie …

Euromedia are și un filon liberal. Firma de publicitate stradală care are monopol în multe zone bune de panotaj îl are în structura acționaritului și pe George Nicolae. Acesta este consilier general în București și are o funcție de conducere la PNL Sector 4.

George Nicolae a fost numit pentru scurtă vreme secretar de stat la Ministerul Comunicațiilor dar nu a acceptat funcția pentru că nu știa dacă alegerile urmează să fie câștigate de Ludovic Orban sau de Florin Cîțu.

george nicolae euromedia

El s-a aflat des în conflict de interese atunci când s-a dus în CA de la Poșta Română deși aceasta are ca obiect de activitate publicitatea.

La Primăria Capitalei a fost de asemenea în conflict de interese când s-a dus în AGA Societății de Transport care lucra direct cu firma sa. Euromedia avea un contract direct cu STB, dar George Nicolae a ținut morțiș să reprezinte interesele Consiliului General în Adunarea Generală a Acționarilor de la STB. Firește, el reprezenta și interesele Euromedia acolo, că doar nu uita de părțile sociale de la această firmă când începea ședința.

… George Nicolaie l-a împrumutat pe Pavel Popescu înainte de alegeri!

În ecuație intră și Pavel Popescu. El se ocupă de publicitatea partidului din postura de vice-președinte de comunicare. Fostul șef de echipă de muncitori din Norvegia care a terminat o facultate neacreditată și și-a dat licența la una în curs de acreditare are o responsabilitatea mare. El gestionează comunicarea unui partid aflat la guvernare deși nu are nici cea mai mică experiență în domeniu.

declaratie de avere pavel popescu

Asta se vede și din contracte. Cele 100.000 de euro plătite către firma menționată de G4Media sunt plătiți de Pavel Popescu, din banii PNL, către angajatul „creditorului” său. Spunem asta pentru că în campania electorală, George Nicolae l-a „împrumutat” pe Pavel Popescu cu o sumă importantă de bani așa cum am relatat într-un material anterior.

Nicolaie i-a dat lui Popescu 133.000 de lei. Popescu a semnat atunci lista de candidați ai PNL Sector 4 la Consiliul General. Nicolaie era pe primul loc. Anterior, Popescu îl promovase pe acesta în CA-ul de la Poșta Română. Ulterior i-a obținut un post de secretar de stat.

…Pavel Popescu pus de PNL să se ocupe de contractele dubioase de publicitate

Înșiruirea de controverse apărute în activitatea fostului șef de echipă de muncitori poate să fie privită ca o suspiciune rezonabilă că nu face față gestionării unor contracte atât de importante sau că, mai grav, încearcă să spele imaginea proprie cu banii primiți de PNL de la Bugetrul de Stat.

Nici secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu și nici Florin Cîțu nu au explicat de ce s-au plătit banii respectivi către firma menționată.

Aceiași situație s-a petrecut și în cazul contractului de 1,8 milioane de lei dat de PNL către firma Future Innovation SRL din Tunari. Jurnalistul Dan Bucura a scris pe larg despre această afacere. Pavel Popescu apărea în contractul respectiv ca responsabil din partea PNL.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *