Scandalul nudurilor de la Primărie. Clotilde Armand, „drăcoaice fără sutien”
Scandalul nudurilor de la Primărie. Clotilde Armand, „drăcoaice fără sutien”

Scandalul nudurilor de la Primărie. Clotilde Armand a fost acuzată că a expus „drăcoaice fără sutien” în holurile Primăriei Sectorului1, iar atacurile din partea opoziției au continuat să curgă. Edilul a replicat că sprijină arta, și în cazul de față este o expoziție a studenților absolvenți de la Universitatea de Artă din București, care nu au unde să-și expună lucrările.

Mai multe sculpturi au fost amplasate în holul Primăriei, cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Statuile care prezintă o sirenă mov cu cap de diavol, un rinocer nud cu piercing-uri sau un zombie cu ochelari de realitate virtuală au atras reacţii dure pe Facebook din partea cetăţenilor. Într-o postare pe aceeași rețea socială, Clotilde Armand se apără și spune că nu face decât să sprijine tinerii artiști, punând la dispoziție un spațiu expozițional și acuză că unele voci din spațiul public ”folosesc arta ca atac politic”, relatează B1TV.

În plin scandal legat de gunoaiele din cel mai bogat sector al Capitalei, Primăria Sectorului 1 a acceptat să găzduiasca expoziția „Dincolo de canon. Noua sculptură azi” chiar în Holul de Onoare al instituției.

Potrivit unei postări de pe site-ul Primăriei ”evenimentul își propune să prezinte unele dintre cele mai inovative modalități de exprimare artistică din creația românească de azi. (…) Expoziția a fost organizată la invitația primarului Sectorului 1, Clotilde Armand”.

Statuile vor sta în holul Primăriei în perioada 19 februarie – 21 martie 2021, iar vizitatorii le pot vedea între orele 11.00-17.00, inclusiv sâmbăta și duminica.

Scandalul nudurilor de la Primărie. Decizia edilului de la Sectorul 1 de a amplasa aceste sculpturi în holul Primăriei a provocat numeroase reacții, un comentariu venind și de la șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Nu sunt critic de artă, dar nu știu cât de oportun este să fie femei dezbrăcate în holul unei instituții publice. (…) Doamna Clotilde nu a aflat până acum cu ce se ocupă primarul. (…)E o expoziție interesantă, eu aș merge dacă ar fi în altă parte, dar nu la primărie, acolo merg să plătesc impozite. (…) Românul intră în acel hol, își face cruce și pleacă: «o fi primăria, nu o fi!»”, a spus Ciolacu.

În acest context, Clotilde Armand a încercat să se apere într-o postare pe Facebook.

Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic.

Avocatul fostului primar și șeful PSD este supărat că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: ”Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand”, ”Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!”. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici ”Drăcoaice” și nici ”înconjurată de drăcoaice”. Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește.

PS: Această expoziție este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși. Comuniștii au vrut să-i dărâme ”Coloana fără de sfârșit” de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ”decadentă” și au refuzat moștenirea lui.

PPS: În imagini sunt lucrările despre care unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”, a scris primarul Sectorului 1.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *