nicolae ciuca

Schema de ajutor de un milion de euro va fi adoptată de guvern în ședința de joi, reprezentând sume care vor fi acordate companiilor din România afectate de condițiile economice post pandemia de coronavirus și a războiului din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit joi, la începutul ședinței de guvern despre implementarea măsurilor prevăzute în coaliție pentru pachetul Sprijin pentru România, relatează B1Tv:

Vom aproba schema de ajutor de stat de care vor beneficia investițiile în economia României, a căror valoare inițială va fi de minim un milion de euro. Continuăm să luăm toate măsurile de reglementare la nivelul Guvernului, astfel încât aceste măsuri să intre în vigoare și să producă efecte cum ne-am asumat. Pachetul de măsuri are o valoare de 200 milioane de euro. Aduce câteva elemente de noutate. Dorim ca prin aceste măsuri să se producă efect multiplicator în economia românească și vom avea valoare adăugată cât mai mare”, a precizat premierul.

Prim-ministrul a spus că este foarte importantă focalizarea pe industria prelucrătoare, construcțiile, informatică și comunicații, HoReCa și investițiile în sănătate și asistență socială.

Începând de anul trecut numărul de cereri de finanțare a crescut constant. În acest an au fost emise 50 de finanțări din totalul de 144 câte se află la Ministerul de Finanțe. Acestea sunt pentru firme care fac parte din industria auto, aeronautică, industria alimentară, electrocasnică, farmaceutică, a materialelor de construcții.

Pachetul are două linii principale de efort, cea a investițiilor în economie și cea a măsurilor sociale. Ieri în Parlament s-a aprobat alocația de 22 de lei pentru copiii și tinerii aflați în sistemul de servicii speciale”, a mai spus premierul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *