Image default
Actualitate

Se analizează posibilitatea redeschiderii școlilor în zonele cu incidență mică a infectării. Când se va lua o decizie, a spus Sorin Cîmpeanu

Școlile ar putea fi redeschise în anumite zone, a sugerat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, spunând că „nu excludem nici un scenariu” pe marginea acestui subiect.

Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a spus Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi24.

Ministrul educației a spus că a avut luni discuții cu mai mulți reprezentanți din domeniu și au fost stabilite mai multe criterii pentru luarea unei decizii referitoare la școli: evoluția situației epidemiologice după vacanța de iarnă, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația cu elevii care nu au încă acces la educație online și modul în care vor proceda și alte state.

Școlile ar putea fi redeschise în anumite zone. O decizie în privința școlilor va fi anunțată, în orice caz, după jumătatea lunii ianuarie, în condițiile în care termenul pentru evaluarea situației epidemiologice a fost stabilit pentru 15 ianuarie. Este posibil să se deschidă școlile fizic în acele regiuni unde rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire este mică, a confirmat ministrul educației.

Analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei cu competență în domeniu: Ministerul Sănătății, cei responsabili de vaccinare, cei de la Situații de Urgență și Ministerul Educației, a punctat Sorin Cîmpeanu.

În plus, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că a cerut inspectoratelor școlare și universităților o situație în legătură cu disponibilitatea de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ, care ar putea fi inclus în etapa a doua a vaccinării.

Această situație cu personalul dispus să se vaccineze trebuie transmisă până la data de 15 ianuarie, ora 16:00.

Școlile nu se vor redeschide fizic la 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spunea ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, zilele trecute. El a precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite. În aceste condiții, 8 februarie a fost vehiculată ca dată posibilă pentru reînceperea cursurilor fizic, în școli.

Elevii sunt în vacanţa de iarnă până în data de 11 ianuarie, când vor relua cursurile online, dar în 30 ianuarie intră din nou în vacanţa intersemestrială, care durează o săptămână, până în 8 februarie.

Related posts

BREAKING. Klaus Iohannis anunță redeschiderea școlilor: „În consecință, pregătiți copiii pentru școală”

Andrada Ionescu

Florin Cîțu: Protestele nu vor opri pandemia, vaccinarea, da

Constantinescu Gabriel

Școlile nu vor fi redeschise nici în ianuarie, anunță Sorin Cîmpeanu. Când reîncep elevii cursurile online

Constantinescu Gabriel

2 comments

Cîmpeanu cere o nouă lege a educației adaptată realităților actuale 6 ianuarie 2021 at 7:29

[…] Educației a anunțat luni că toate scenariile privind redeschiderea școlilor vor fi luate în calcul, de la reluarea cursurilor în zonele cu incidentă mică a cazurilor de […]

Reply
Redeschiderea școlilor pe 8 februarie, o măsură realizabilă spune Rafila 12 ianuarie 2021 at 12:18

[…] incidență și a numărului de cadre didactice care doresc să se vaccineze, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că toate scenariile vor fi luate în calcul și analizate, în vedere stabilirii […]

Reply

Leave a Comment