Image default
Actualitate

Parcările și drumurile din sectorul 6, pe agenda primarului Ciucu

Noul primar al sectorului 6 a făcut un bilanț al activității din primele două luni de mandat. Parcările și drumurile din sectorul 6 se numără printre prioritățile sale din această perioadă.

Ciprian Ciucu a participat la mai multe întâlniri și discuții cu privire la proiectele mari de infrastructură rutieră din sector:

– Prelungirea Bulevardului Timișoara până în DNCB, inclusiv supralărgire la 4 benzi pe secțiunea Valea Cascadelor – DNCB

Studiul de fezabilitate, elaborat în 2007, a fost trimis la CNAIR pentru analiză și actualizare și pentru o eventuală includere în POST 2021-2027. În acest caz, există deja coridorul de expropriere și lista de proprietari.

– Drum expres Valea Largă (conexiune Bvd. Timișoara (intersecție Valea Cascadelor)  – Prelungirea Ghencea)

Primăria sectorului 6 a inițiat Studiul de Prefezabilitate cu versiuni de traseu. Ciprian Ciucu spune că vor fi exproprieri, iar  lista de proprietari a fost întocmită.

– Extindere Strada Preciziei pe traseu nou cu conectare la Pasajul spre autostrada A1 – eliminare viraj stânga pe Bvd. Iuliu Maniu

A fost elaborată o schiță a traseului, însă este necesar  acordul CNAIR pentru conectare pe sub Pasajul A1.

– Continuare drum expres de la Pasaj Ciurel (penetrație A1 oficial)

„Ne interesează cel puțin până la Strada Mărgelelor ca să facem joncțiune cu Iuliu Maniu – Valea Cascadelor – Valea Largă – Prelungirea Ghencea. Știm că proiectul Penetrației A1 nu este prioritar pentru Primarul Capitalei, însă avem constructorul în teren și ar ajuta (…) să decongestioneze bulevardul Iuliu Maniu și să creeze rute alternative spre Autostrada A1 și cartierelor Sectorului 6”, a explicat Ciucu.

– Prelungire Calea Giulești – strada Săbăreni, cu continuare în comuna Chiajna și A0

Există posibilitatea ca acest proiecte să fie preluat de CNAIR. Este nevoie de exproprieri, iar lista de proprietari a fost întocmită. Primăria sectorului 6 va iniția studiul de fezabilitate. În plus, Ciucu spune că va solicita primăriei Capitalei să se ocupe de exproprieri, iar primăria sectorului 6 – de drum.

Parcări noi în sectorul 6?

Primarul sectorului 6 încearcă să găsească o soluție și pentru rezolvarea problemelor generate de lipsa locurilor de parcare.

„Am demarat un studiu pentru fundamentarea politicii de parcări pe raza Sectorului, în special componenta de rezidențial și punctele de interes public (piețe, de exemplu). O să identificăm locații și intervenții prioritare în zonele cele mai aglomerate. Din păcate, va trebui să abordăm și tema taxei anuale de parcare, cea stabilită de către Consiliul General pentru tot Bucureștiul și care este extrem de mică.  Nu avem bani să construim parcări dacă această taxă nu va crește”, a explicat Ciprian Ciucu.

Pe de altă parte, în această perioadă, Poliția Locală din sectorul 6 trebuie să identifice mașinile abandonate pe spațiul public în vederea ridicării.

„În februarie vom avea funcțional un serviciul PROPRIU de ridicare de mașini abandonate. Vom extinde parcarea ADP de pe bvd. Timișoara pentru mașinile abandonate pe domeniul public după ce vom primi terenul solicitat PMB”, a punctat Ciucu.

Related posts

Ciprian Ciucu trage un semnal de alarmă: „Suntem cu bugetul în regim de avarie şi este situaţia tuturor sectoarelor”

Andrada Ionescu

Ciprian Ciucu, atent cu fondurile publice. Edilul a decis să elimine luminițele de Crăciun: „De 500.000 de euro mai asfaltez o stradă”

Andrada Ionescu

Piedone, primarul condamnat, vrea luminițe de Crăciun: „Vrem ca atmosfera de Crăciun să se simtă în tot Sectorul 5”

Andrada Ionescu

Ciprian Ciucu dezvăluie că Primăria Sectorului 6 „a fost jefuită” şi anunţă că va publica toate contractele încheiate de fosta conducere a instituţiei

Andrada Ionescu

Viitoarele achiziții ale PMB

Alina Angelescu

Ciprian Ciucu dezvăluie: „Gabriel Mutu a făcut lucrări de ochii soacrei în Sectorul 6”

Andrada Ionescu

1 comment

Ciprian Ciucu spune că Nicușor Dan refuză să facă o întâlnire cu primarii de sector: “Tot întârzie, iar eu trebuie să îmi fac bugetul!” - Lumea Politică 7 ianuarie 2021 at 14:26

[…] o condiționalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu”, a declarat Ciprian Ciucu, potrivit […]

Reply

Leave a Comment