ludovic

Guvernul Cîțu a fost demis, iar numele lui Ludovic Orban este vehiculat ca potențial premier. Parlamentari PNL au semnat o scrisoare prin care cer desemnarea acestuia pentru poziția de prim-ministru. Conducerea actuală a PNL refuză însă să vină cu o nominalizare.

Parlamentari PNL au semnat o scrisoare adresată românilor

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis astăzi prin moțiune de cenzură. Numărul de voturi în favoarea moțiunii a fost unul record, de 281 voturi. După încheierea procedurii parlamentare, a fost publicată o scrisoare semnată de numeroși parlamentari ai Partidului Național Liberal.

Aceștia susțin că se delimitează public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social. Totodată, îl acuză pe Florin Cîțu că este cel care a declanșat în mod iresponsabil și unilateral criza politcă și guvernamentală. Semnatarii scrisorii susțin că Guvernul demis astăzi se face vinovat de incapacitatea de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului.

Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Soluția pentru ieșirea din criză – Ludovic Orban

Cei 41 de deputați și senatori ai Partidului Național Liberal susțin că soluția ieșirii din criză este refacerea coaliției cu Ludovic Orban prim-ministru.El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Prin intermediul scrisorii s-a lansat și un apel la maturitate politcă și înțelepciune. Continuarea guvernării prin refacerea coaliției este garanția trecerii României prin criza politică și sanitară. „Prioritatea absolută a acestui moment este una clară și lipsită de echivoc: soluționarea în cel mai scurt timp posibil a crizei politice și învestirea unui nou Guvern cu puteri depline, capabil să intre în funcțiune imediat și să facă față conjuncturii extreme în care se află România!

Untitled