USR cere demisia ministrului Energiei în scandalul facturilor uriaşe. Dacian Cioloş spune că Virgil Popescu nu mai poate rămâne în funcţie după „atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”.

”În criza facturilor mărite, nu cred că cineva îşi mai închipuie că ministrul Virgil Popescu mai poate rămâne în funcţie după atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”, a spus preşedintele USR.

Dacian Cioloş a spus că facturile mărite există.”E nevoie de o decizie simplă, cel şi cei care au greşit trebuie să plătească şi ne aşteptăm ca actuala coaliţie să vină, de data asta, cu măsuri cu impact direct asupra reducerii facturilor”, a mai spus liderul USR, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ordonanţa care prevede corectarea facturilor uriaşe din ultimele luni la gaze şi energie nu se va aplica retroactiv, a anunţat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Ordonanţa va fi pentru ultimele luni din această iarnă. Ordonanţa nu se poate aplica retroactiv. Ea se va aplica de la 1 februarie, ca să nu aibă riscuri de neconstituţionalitate.

Ministerul Energiei nu supraveghează piaţa şi nimeni nu s-a gândit că în aplicarea acestei ordonanţe ne vom trezi ca furnizorii nu aplică compensarea şi plafonarea.

Acum venim cu un nou proiect de OUG. O să includem şi observaţiile industriei”, a declarat ministrul Energiei.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *