Fostul profesor de la master al lui George Simion a reacţionat după declaraţiile liderului AUR, făcute imediat după manifestările de la Iaşi, din 24 Ianuarie, de Ziua Micii Uniri.

Evenimentele din Piaţa Unirii de la Iaşi, din timpul manifestărilor de Mica Unire, au născut tensiuni şi la finalul sărbătorii, după ce George Simion, liderul AUR, i-a acuzat în cadrul unor  emisiuni TV de neomarxism şi de incitare la separatism teritorial pe cei care l-au murdărit cu cerneală, dar şi pe alte persoane prezente la eveniment  Declaraţiile lui Simion au venit în urma bannerelor afişate în Piaţa Unirii de către asociaţia „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, pe care scria „Moldova spune nu extremismului” sau „Moldova – regiune liberă de fascism”.

„Parcă n-ar fi fost la cursurile mele şi ale colegilor mei” Dorin Dobrincu este fost profesor al liderului AUR, care a fost înscris la un curs de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi pe care l-a absolvit în anul 2010. „Nici măcar nu mai sunt dezamăgit să văd că în declaraţiile şi acţiunile publice ale actualului politician nu regăsesc nimic din ceea ce i s-a predat de-a lungul anilor de studii. Parcă nici nu ar fi fost la cursurile mele şi ale colegilor mei. Domnul Simion nu pare să fi învăţat nimic din istoria secolului trecut, nu pare să fi reţinut ceva despre grozăviile întâmplate în România, în Europa şi în lume tocmai ca urmare a extremismului care a mai mărşăluit cândva pe străzi, care a mai atacat şi ocupat instituţii, care a stigmatizat şi pus la zid indivizi şi comunităţi”, a mai completat Dorin Dobrincu, potrivit Adevărul.

George Simion este absolvent al programului de masterat de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a avut ca temă de cercetare „Crimele comunismului”, conform CV-ului politicianului român.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *