Alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Mărirea acestora este obligatorie, potrivit legii, cu un procent calculat pe baza ratei inflației.

Mărirea alocațiilor copiilor se va face cu un procent de 5,1%, potrivit unor surse guvernamentale, pentru că nu a fost anunțată încă o decizie oficială în acest sens, transmite B1TV.

De la începutul acestui an, alocația a fost majorată la 600 de lei pentru copiii de până în 2 ani și la 243 lei pentru cei între 2 și 18 ani.

În continuare, însă, nu există un acord în coaliția de guvernare privind creșterea pensiilor și a salariului minim pe economie.

Ce spunea Ciolacu despre creșterea pensiilor și a salariului minim

Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că întâi trebuie finalizată Ordonanța privind energia și rezolvată problema pensiilor speciale, abia apoi stabilit procentul de creștere a pensiilor.

Sunt ferm convins că vom lua decizia corectă, așa încât toată lumea să fie ajutată. (…) Să ieșim odată din această zonă de speculații care a dăunat României, a fost și un pic jignitor față de pensionari și nu numai și cred că a dăunat și coaliției”, a afirmat, miercuri, Ciolacu.

Acesta a mai spus că, în mod „evident”, trebuie majorat și salariul minim pentru că astfel păstrăm forța de muncă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *