Alimentele și produsele agroalimentare nu ar trebui să se scumpească
Alimentele și produsele agroalimentare nu ar trebui să se scumpească

Alimentele și produsele agroalimentare nu ar trebui să se scumpească în următoarea perioadă, dă asigurări ministrul Agriculturii, Petre Daea. Prețurile, inclusiv în zona de energie, s-au stabilizat, susține el, așa că nu sunt motive de creștere.

Nu sunt motive să se scumpească produsele agroalimentare. Nu sunt motive obiective pentru că producţia primară, în zona aceasta, s-a stabilizat preţul, în procesare s-a stabilizat preţul, la energie şi la gaz. Aşa că nu vor creşte preţul”, a declarat Petre Daea.

El a precizat că România trebuie să valorifice potenţialul pe care îl are pentru că nu există altă şansă de progres în ţară decât aceea de a produce, a prelucra şi a valorifica producţia autohtonă

Prețurile, însă, sunt foarte mari, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Se pare că românii se tem mai mult de scumpiri decât de război, căci mulți se duc la cumpărături în Ucraina, transmite B1TV.

Prin Vama Siret trec zilnic sute de oameni către Ucraina, de unde-și cumpără baxuri de ulei, saci de cartofi şi detergent. În aceeași zi, ei se și întorc acasă.

Asta e o centrifugă apicolă, trei saci de tărâţă şi nişte detergent. Uleiul de mâncare, iarăşi, e la preţ mai bun. Acolo e cam 6,30 lei litrul. Detergentul, cam 18 lei în banii noştri”, a spus Corneliu, care trece granița de două ori pe săptămână.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *