O fraudă de proporții în care ar fi implicați și angajați ai Senatului

O fraudă de proporții în care ar fi implicați și angajați ai Senatului a fost descoperită de polițiști. Este o schemă frauduloasă pentru obținerea de credite, iar prejudiciul calculat ar fi ajuns până acum la valoare de 5,7 milioane de lei.

Polițiștii din Prahova au cerut Senatului informații despre suspecți.

Mario Oprea, secretarul general al Senatului, a confirmat că pe 23 septembrie a primit o ordonanţă de la IPJ Prahova pentru predarea unor documente,iar acestea au fost trimise încă de atunci.

La rândul său, Senatul a cerut Parchetului Prahova să-i comunice dacă vreuna dintre aceste persoane are calitatea de suspect sau dacă s-a dispus începerea urmăririi penale în cazul vreuneia dintre ele. Până acum nu a primit niciun răspuns, transmite B1TV.

Pe 15 septembrie, polițiștii prahoveni au făcut șapte percheziții în București și județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, într-un dosar de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Opt persoane au fost audiate.

Prejudiciul a fost evaluat la 5.700.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 – 2022, persoanele în cauză ar fi cerut și primit 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *